Home Politică Ponta vrea să fie şef la Camera Deputaţilor, a treia funcţie în...

Sursa Foto: radu-tudor.ro

Victor Ponta forţează o revenire în fruntea partidului şi anunţă că vrea să preia funcţia de şef la Camera Deputaţilor, după ce Valeriu Zgonea a fost înlăturat. Planurile lui Ponta nu sunt pe placul lui Liviu Dragnea care, după ce au defilat împreună înainte de alegerile electorale, acum vrea să păstreze ultimul cuvânt în privinţa numirilor.

“Eu îl pun pe fiecare la locul lui” – răspunde şeful social-democraţilor, vizibil deranjat de încercarea fostului premier de a câştiga voturile baronilor, fără acordul preşedintelui de partid. Marţi, Ponta va merge la Comitetul Executiv Naţional, pentru a-şi înregistra candidatura.

Victor Ponta: E bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru (n.r.: candidatura sa). O să vedem ce se întâmplă la vot.
Reporter: Domnul Dragnea împărtăşeşte opinia colegilor dvs de partid?
Victor Ponta: Asta trebuie să-l întrebaţi pe dânsul.
Reporter: Noi am vorbit mai demult, după cum ştiţi, de vreo lună şi jumătate, Vedem mâine la vot. Eu sper să mă susţină în primul rând Liviu şi după aceea toţi ceilalţi colegi. 

Liviu Dragnea mărturiseşte că nu îşi doreşte funcţia de şef la Cameră pentru el, dar vrea să fie sigur că rămâne în fruntea partidului şi că va câştiga alegerile parlamentare. Susţine că ar avea mai multă nevoie de Ponta în campania electorală din toamnă.

Reporter: Cine corespunde tuturor criteriilor? (n.r.: pentru preluarea celei de-a treia funcţii în stat)
Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Mai mulţi, dar aici nu e vorba de criterii. Problema e că eu pun pe fiecare la locul lui. E ca-ntr-o echipă. Dacă am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să mă ajute în conducerea campaniei electorale, nu o să îi pun ciocănelul în mână să dea cuvântul la parlamentari. 

Liderul celui mai mare partid politic lansează ironii faţă de cei care îşi doresc funcţii pentru care el însuşi ar simţi ruşine să le îndeplinească. A treia funcţie în stat ar fi sub demnitatea sa, lasă să se înţeleagă actualul preşedinte al PSD.

“Eu nu aş putea să stau aici cu ciocănelul în mână şi să dau cuvântul domnului Cernea sau nu ştiu cărui alt specialist în proceduri, în Regulamente şi în alte lucruri, în condiţiile în care oamenii aşteaptă de la noi un Guvern serios, stabil, după alegerile parlamentare. În aceste condiţii, toţi cei care într-adevăr vor în mod real şi sincer ca PSD să câştige alegerile parlamentare şi simt că au ceva de adus în plus vin în echipa de campanie, în conducerea echipei de campanie, pentru a sprijini lucrul ăsta. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcţie ca şi cum este funcţia de şef al Universului. Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero, fiind ocupată de Valeriu Zgonea, mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Zgonea”, a afirmat luni Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Dacă îşi va menţine decizia de a candida, Victor Ponta va avea nevoie de votul majoritar al baronilor PSD, din Comitetul Executiv.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE