Home Extern Percheziţii la Renault. Acţiunile companiei, în cădere liberă

renault
Sursa Foto: renault.ro

Acțiunile constructorului auto Renault au pierdut aproximativ 20 de procente pe bursele internaționale, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora mai multe sedii ale companiei ar fi fost percheziționate de către cei din biroul antifraudă, cu privire la un posibil nou scandal al testelor de poluare.

Potrivit Reuters, descinderile au avut loc săptămâna trecută și, conform unor surse, ancheta ar viza trucarea unor teste de emisie a noxelor, un caz similar cu cel de la Volkswagen.

Reprezentanții Renault infirmă însă zvonurile că ar avea probleme cu emisiile de noxe.

Agenţi ai biroului antifraudă au vizitat unele sedii ale Renault care au legătură cu standardele de testare şi certificare a motoarelor. Acest fapt a lăsat impresia că investigaţia este legată de standardele emisiilor, în urma scandalului de la Volkswagen, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al Renault.

Însă, până să se lămurească problema și cauza perchezițiilor, acțiunile Renault au suferit un adevărat șoc joi când la un moment dat scăzuseră și cu 20%.

Acţiunile au scăzut după publicarea unor informaţii referitoare la efectuarea unor percheziţii la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrate unele calculatoare, a declarat un reprezentant al bursei din Paris.

Compania Renault, cercetată după scandalul Volkswagen

Autorităţile franceze investighează din septembrie dacă Volkswagen a înşelat clienţii în privinţa nivelului emisiilor automobilelor diesel şi s-a angajat să extindă cercetările la toţi producătorii, între care Renault şi PSA Peugeot Citroen.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial, dintre care 2,8 milioane în Germania, cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE