Home Social Povestea lui Emanuel, băieţelul de şase ani care şi-a salvat surorile din...

Sursa Foto: observator.tv

În satul Vutcani, din Vaslui, o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni, dar şi sora ei, născută în urmă cu doar trei luni, trăiesc datorită fratelui mai mare. Emanuel are şase ani şi le-a salvat din foc. Copiii erau singuri în casă, când s-a aprins focul.

Copilul erou s-a trezit din somn când locuinţa bunicilor ardea. Nu s-a pierdut cu firea, ci a acţionat întocmai ca un pompier. Nu a mai pierdut nicio secundă şi a alergat să-şi salveze surorile de moarte.

Emanuel: Am luat-o pe Amalia în braţe şi pe Ioana de mână şi m-am dus afară.
Reporter: Ţi-a fost teamă?
Emanuel: Nu…
Reporter: Ce s-a întâmplat, ne poţi povesti? Îţi aduci aminte?
Emanuel: Era foc în casă. Sub masă…
Reporter: Ce făceau fetiţele?
Emanuel: Dormeau” – a povestit băieţelul.

Cei mici sunt crescuţi doar de bunici, după ce părinţii lor au plecat la muncă, în străinătate.

Incendiul a avut loc chiar înainte de noaptea în care copiii se bucură de darurile de la Moş Nicolae. Bătrânii bunici au pierdut tot. Casa a fost complet mistuită, dar Emanuel este acum cel care impresionează o mulţime de oameni bogaţi din România.

Într-o intervenție telefonică la România TV, omul de afaceri Gigi Becali a declarat că îi va cumpăra o casă micuțului. „Mâine îi cumpărăm o casă. Voi i-o căutați, iar eu o plătesc. Gata, s-a rezolvat!”, a precizat milionarul.

Și jurnaliştii de la Observator au prezentat că există şanse mari ca visul copilului să se îndeplinească. Emi îşi doreşte o casă nouă, iar Fundaţia “Mereu Aproape” se implică pentru a-i îndeplini dorinţa.

“Am fost impresionaţi de eroismul cu care Emanuel a reuşit să le salveze pe cele două surioare din foc. De fiecare dată, la nevoie, noi ne implicăm şi încercăm să aducem ceva şi să ne implicăm în acţiuni sociale şi să încercăm să ajutăm pe cei care au astfel de pierderi”, a declarat, la Observator, Costel Ştefan, unul dintre directorii Carrefour România.

Micul erou vrea să îşi vadă şi surioarele bucuroase şi ştie că ar avea nevoie şi de haine.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE