Home Eveniment Poveştile teribile din avionul prăbuşit în Marea Neagră. Un cântăreţ a fentat...

Sursa Foto: dailymail.co.uk

În zilele de Crăciun au loc ample operaţiuni de căutare a celor 92 de oameni care s-au aflat în avionul prăbuşit în Marea Neagră. Niciunul dintre pasageri nu a supravieţuit.

În avionul militar Tupolev-154, se aflau 64 de membri ai corului oficial al armatei ruse, ansamblul Alexandrov sau corul Armetei Roşii, aşa cum mai este cunoscut. Nouă oameni aflaţi la bord erau jurnalişti ruşi, iar, în aeronavă, s-a mai aflat şi opt membrii ai echipajului, dar şi doi civili.

Poveştile celor aflaţi la bord sunt impresionante. Pe lista pasagerilor decedaţi se află şi celebrul dirijor Valery Khailov, dar şi foarte mulţi tineri care făceau parte din corul armatei.

Ralina Gilmanova avea doar 22 de ani şi trebuia să se căsătorească în curând. Se afla împreună cu logodnicul ei, Mikhail. Amândoi făceau parte din ansamblul muzical.

Un băieţel de trei ani a rămas orfan în urma tragediei. Părinţii lui erau dansatori în formaţia Armatei. Oleg şi Ekaterina Korzanov s-au aflat şi ei în avionul morţii. Copilul lor va împlini curând 4 ani, iar acum se află în grija rudelor.

Ekaterina Korzanov, dansatoare în corul Armatei

Cântăreţul  Alexander Shutko, în vârstă de 30 de ani, a postat o fotografie chiar din aeronavă, imediat după decolare.

De altfel, acesta şi-a sunat şi sora cu câteva minute înainte ca aeronava să dispară de pe radare.

“Alexander m-a sunat şi mi-a zis că în 15 minute va decola, dar mă va suna din nou când ajunge în Soci. Dar nu m-a mai sunat. Am încercat să-l sunăm noi, dar telefonul era în afara ariei de acoperire” – a povestit Emma, potrivit Daily Mail.

În staţiunea balneară Soci, aeronava armatei ruse a aterizat pentru alimentare. La două minute de la decolare, avionul a ieşit de pe radare. Ulterior, la doar un kilometru şi jumătate de coastă, au fost găsite primele rămăşiţe din fuzelaj.

Paşaportul expirat i-a salvat viaţa unui tânăr din corul Armatei Roşii

Pe lista pasagerilor s-a aflat şi Roman Valutov, un cântăreţ în vârstă de 29 de ani. Acesta a ratat însă decolarea, pentru că a avut paşaportul expirat şi a aflat acest lucru abia la aeroport.

Romanov Valutov şi-a pierdut însă prieteni şi rude în avionul prăbuşit în Marea Neagră.

Eram la ckeck in, când fata de acolo mi-a zis: “Serios, glumeşti? Paşaportul tău este expirat din iulie”. Nu ştiam acest lucru. Mi-a spus să aştept şi eram îngrijorat că nu voi putea zbura. În câteva minute a venit cu răspunul: “Nu puteţi pleca niciunde”! Am plecat nervos acasă. La ora 03:30 dimineaţa, oamenii au început să mă sune, să mă întrebe dacă sunt în viaţă. Am verificat şi mi-am găsit în continuare numele pe lista pasagerilor morţi – a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Iniţial, s-a crezut că a ratat decolarea şi medicul civil Yelizaveta Glinka, un activist cunoscut, apărătoare a drepturilor omului şi a celor necăjiţi. Doctor Liza, aşa cum mai este cunoscută, a urcat însă la bord şi se află printre cei decedaţi. Ea se afla în avion pentru a duce medicamente într-un spital din Siria.

De altfel, toţi membrii echipajului trebuiau să-şi petreacă anul nou în Siria, în tabară soldaţilor ruşi care luptă împreună cu armata lui Bashar al-Assad. Corul Armatei Roşii avea pregătit un recital deosebit, pentru a le înveseli sărbătorile, în cel mai teribil loc de pe pământ, camarazilor.

Membrii formaţiei armatei, care au pierit în dimineaţa zilei de Crăciun, sunt cei care, în 2014, au cântat în deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, care au avut loc în staţiunea rusească Soci.

Avionul prăbuşit în Marea Neagră. Primele ipoteze

Viktor Ozerov, un oficial al ministerului Apărării de la Moscova, a declarat că este exclusă TOTAL varianta unui atac terorist.

Până în acest moment, se iau în calcul două ipoteze: eroare umană a piloţilor sau o defecţiune tehnică.

Se vorbeşte însă şi despre o a treia ipoteză, aceea în care aeronava ar fi lovit un stol de păsări.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE