Home Politică VIDEO Ce a discutat premierul Marii Britanii, David Cameron, cu oficialii români

Sursa Foto: Guvernul României

Premierul britanic, David Cameron, a avut o zi plină la prima sa vizită oficială în România. Șeful Guvernului de la Londra a făcut prima oprire la Palatul Victoria, unde a discutat cu premierul Dacian Cioloș.

Guvernul nu a făcut publice detalii despre modul în care au decurs discuţiile, însă marţi Dacian Cioloş afirma că va fi abordat subiectul legat de referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene.

Relaţia dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context, dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu, a arătat Cioloş.

După vizita la Palatul Victoria, David Cameron a mers la clubul Colectiv, unde a ținut un moment de reculegere şi a aprins o cendală în memoria celor 60 de oameni care şi-au pierdut viaţa în incendiul produs pe 30 octombrie.

colectiv cameron

sursă foto: antena3.ro

David Cameron a avut o întâlnire de aproximativ o oră şi cu președintele Klaus Iohannis, în timpul căreia s-a discutat despre relaţiile dintre cele două ţări, comunitatea românilor din Marea Britanie, dar şi lupta împotriva terorismului.

Marea Britanie este un membru important şi vreau să rămână într-o Uniune Europeană reformată, care să rezolve îngrijorările poporului britanic. Sprijin principiul liberei circulaţii, îl considerăm ca fiind unul de bază, iar românii au avut o contribuţie valoroasă în foarte multe domenii, a afirmat David Cameron la finalul întâlnirii de la Cotroceni.

Am discutat despre comunitatea românească din Marea Britanie. Majoritatea sunt foarte bine integraţi prin taxele pe care le plătesc la economia de acolo, a declarat şi Klaus Iohannis.

Prima vizită oficială a lui David Cameron în țara noastră are loc în cadrul unui turneu european al șefului Guvernului de la Londra, care vrea să stea de vorbă cu membrii Uniunii cu privire la posibila ieșire a Marii Britanii din UE.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE