Home Politică Premierul interimar se laudă singur: “Oprea se ţine de cuvânt” a devenit...

Gabriel Oprea
Sursa Foto: Politia Romana

Gabriel Oprea a încheiat prima săptămână de guvernare de pe scaunul lui Victor Ponta. În această perioadă, Oprea s-a perindat pe la mai multe televiziuni, în emisiuni de seară. A cerut să i se adreseze cu apelativul de “domnul general”, şi-a făcut singur portretul de politician şi a repetat obsesiv că se ţine de cuvânt, că este om sincer, serios şi conduce ca un militar, după reguli stricte.

“Oprea se ţine de cuvânt” a devenit un brand– a conchis duminică seară, în direct la B1TV

În aceeaşi emisiune, premierul interimar al României anunţă că nu îi place să deţină această funcţie şi nu visează la o guvernare plină.

“Am rămas fără tată la zece ani. Am făcut școala de ofițeri. Am dorit să devin general, am ajuns. Sunt bun pe acest domeniu. Cred că îmi fac treaba bine. Aici e domeniul în care pot face o treabă bună. Nu îmi doresc să fiu prim-ministru al României”, a declarat Oprea.

Oprea a recunoscut însă că şi-a dorit să fie şef la SRI, funcţie pe care, până acum, nu a reuşit să o deţină.

Preşedintele UNPR a dezvăluit că partidul său a ajuns cel mai numeros din România, după Partidul Social Democrat, fiind înscris la Tribunal cu peste 350.000 de membrii, în timp ce PSD are o jumătate de milion de membrii.

Gabriel Oprea a mărturisit că, în partidul său, nu s-a luat o decizie cu privire la alegerile din 2016. Dar spune că nu există varianta unei alianţe cu PNL-ul.

“Avem două curente în UNPR. În ultimele 6-7 luni am discutat cu toți colegii din toată țara. Cel mai sigur și simplu ar fi să mergem cu PSD. Va trebui să negociem. Un alt curent e să mergem singuri” – a declarat președintele UNPR la B1.

Gabriel Oprea ar putea rămâne premier interimar încă două săptămâni. Premierul a anunţat că în maximum 14 zile se va întoarce în ţară, “pe picioarele lui”. Constituţia prevede o perioadă maximă de interimat de 45 de zile.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE