Home Social Premoniţia sumbră a Adinei Popescu, alpinista care a murit pe Hilamaya. “Şi-a...

Sursa Foto: Facebook

Trupul fără viaţă al Adinei Popescu, alpinista care a murit în expediţia din Hilamaya, a fost adus acasă, la Bucureşti. Duminică ea va fi înmormântată.

Prietenii au fost cei care au reuşit să strângă bani pentru repatriere. Ministerul de Externe a anunţat că, în astfel de cazuri, nu poate suporta costurile.

Mama Adinei a povestit pentru Observator că fiica ei a avut o premoniţie sumbră înainte de a pleca în misiunea care i-a adus sfârşitul.

Parcă a avut o premoniţie. Şi-a pus pe Facebook mesajul “nu contează cât trăieşti, contează cum trăieşti”. Ea acolo a murit şi este fericită. Şi-a împlinit un vis, dar pe noi ne-a lăsat pustiiţi. Era speranţa noastră. Un copil minunat – a povestit Maria Popescu, pentru reporterii Observator, Antena 1.

adina popescu alpinista disparuta nepal

Sursa foto: Facebook

Tânăra de doar 26 de ani era singură în excursia din Nepal. Nu era însă un amator în ceea ce priveşte orientarea, fiind chiar campioană mondială la orientare montană.

Însă, cel mai probabil, dacă ar fi avut prieteni cu ea pe munte, ar fi putut fi salvată. La o trecătoare, tânăra a alunecat şi s-a prăbuşit într-un râu. Nu a avut cine să o ajute. Ulterior, alpinista a fost surprinsă de alunecări de teren. În ziua în care voia să cucerească Himalaya erau ploi torenţiale şi perioada musonilor.

Povestea Adinei a impresionat multă lume. Tânăra curajoasă era o fire prietenoasă, energică, dar şi un student eminent. Făcea doctoratul şi era în anul 3, la ASE.

“Noi vrem, la ASE, să facem o asociaţie de doctoranzi care să-i poarte numele, eventual să dăm si o bursă unui student mai necăjit de la doctorat, în amintirea ei, ca să-i purtăm numele mai departe”, a declarat un coleg de-al Adinei, pentru sursa citată.

Adina Popescu a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors din Nepal. Zile întregi familia nu a reuşit să dea de urma ei, până când echipele de căutare au găsit-o moartă în râu. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE