Home Politică Primarul care nu putea conduce oraşul, dacă nu era plimbat cu maşini...

Sursa Foto: pixabay.com

O anchetă anticorupţie scoate la iveală pretenţiile halucinante ale unui primar din România. Odată ajuns la cârma oraşului Braşov, în 2004, George Scripcaru ar fi refuzat să meargă cu autoturismul predecesorului său şi ar fi pus la cale un mecanism astfel încât o instituţie publică pe care o controla să cumpere maşina preferată de fiecare dată când se producătorul lansa un model nou.

Este vorba despre Regia de transport în comun care ar fi încheiat un contract de comodat cu Primăria Braşov, astfel încât edilul să beneficieze de autoturismele de lux pe care le achiziţiona. Performanţele autoturismului se ridicau la cea mai înaltă clasă, de asemenea şi dotările de confort erau, de fiecare dată, premium.

Astfel, s-ar fi ajuns la situaţia halucinantă în care mașina edilului să aibă mai mulți cai putere decât un autobuz, potrivit rechizitoriului DNA, citat de agerpres.ro

“În aceste împrejurări directorul RAT Brașov a achiziționat succesiv 4 autoturisme marca Skoda, clasa de vârf, pentru simplu motiv că inculpatul Scripcaru George dorea să schimbe modelul pe care-l utiliza cu noul model apărut, de fiecare dată cu un motor mai puternic, ajungându-se în situația absurdă ca ‘mașina primarului’ să aibă mai mulți CP (cai putere) decât un autobuz aflat în proprietatea RAT Brașov. Pentru a da aparența de legalitate acestor utilizări s-a întocmit un contract de comodat între RAT și Primăria Brașov, care a fost prelungit cu acte adiționale la fiecare nouă achiziție, societatea suportând toate cheltuielile rezultate din utilizarea autoturismului (impozite, asigurări, reparații, revizii, dotări)”, scriu procurorii, conform AGERPRES.

Printre dorinţele îndeplinite ale edilului, se numără şi acelea de avea maşina dotată cu volan şi tapiţerie din piele, sistem de navigaţie, senzori de parcare, scaune încălzite, sistem multimedia de navigaţie, compartiment frigorific, dar şi un sistem de sunet cu 10 difuzoare.

Problemele penale pentru George Scripcaru au început în vara anului 2015, când procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore. Însă, ulterior, instanţa a decis să respingă cererea de arestare preventivă. Totuşi, scandalul penal nu i-a afectat cariera politică, reuşind să câştige şi cel de-al patrulea mandat la cârma Primăriei Braşov.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE