Home Eveniment Primele concluzii în tragedia de pe DN1. Ce au descoperit anchetatorii

Sursa Foto: IGSU via Facebook

Ancheta la faţa locului, după tragedia de pe DN1, pare aproape de o concluzie. Pe şoseaua de centură din vestul Ploieştiului, s-au scurs ore de încercări de recuperare şi salvare a victimelor, dar şi de cercetări criminalistice.

Din păcate, cinci oameni şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 28 de oameni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Printre persoanele decedate se află şi şoferul autobuzului care circula pe ruta Măneşti – Ploieşti.

Primele cercetări ale poliţiei arată că acesta nu a încercat să frâneze, ceea ce îi duce cu gândul că ar fi adormit la volan, iar autobuzul s-a izbit puternic de autobasculantă. Tonele de nisip au căzut peste oamenii nevinovaţi, iar cei care se aflau în partea din faţă a autobuzului au fost printre persoanele grav rănite sau care şi-au pierdut viaţa.

autobuzul si basculanta

Sursa foto: Realitatea.net

Accidentul s-a produs dimineaţă, în jurul orei 06:14, când încă era întuneric, dar nu era ceaţă, au precizat poliţiştii. Se ia în calcul şi posibilitatea existenţei unei probleme tehnice la autocar.

De celalaltă parte, şoferul autobasculantei a declarat că acesta circula regulamentar, cu viteză redusă, pe prima bandă a drumului. În dreptul localităţii Stejnic, a simţit impactul puternic. Nu se cunoaşte cu certitudine dacă autobasculanta era bine semnalizată.

Poliţiştii fac şi cercetări cu privire la echiparea autobuzului, care nu avea cauciucuri de iarnă.

ISU Prahova a pus la dispoziție două numere de telefon la care rudele victimelor pot suna pentru a afla despre starea celor implicați în accident: 0244.515.933/0244.515.946

accident pompieri medici

Sursa foto: IGSU via Facebook

Plan roşu de salvare şi starea victimelor

Toate persoanele rănite au fost duse la Spitalul Judeţean, după  ce s-a instituit codul roşu de salvare. Reprezentanţii spitalului au declarat că pot face faţă situaţiei, deşi mai mulţi pacienţi spun că în unitatea spitalicească bolnavii aşteaptă pe holuri, că este supraaglomerat, iar cadrele medicale par depăşite de situaţie.

Cel puţin două persoane se află în stare gravă la spital, iar vieţile acestora sunt în pericol, au declarat medicii. Din cele 28 de persoane transportate la spital, au fost externaţi deja 5 adulţi şi doi copii.

De altfel, au fost contactaţi deja mai mulţi psihologi care să ia legătura cu familiile îndoliate, precum şi cu supravieţuitorii, pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste aceste momente.

Conform unui comunicat de presă, după declanşarea planului roșu de intervenție, au fost mobilizaţi aproape 100 de salvatori, poliţişti, pompieri, medici. S-a intervenit cu 8 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, şi 14 ambulanțe SAJ. Intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident a fost realizată de 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE