Home Eveniment Primele imagini clare cu teroriştii de pe aeroportul din Istanbul. Cine sunt...

Sursa Foto: Daily Mail

Cei trei atacatori de pe aeroportul din Istanbul au fost surprinşi de camerele de supraveghere şi înainte de a se arunca în aer. Par a fi trei tineri care s-au amestecat uşor în mulţimea de călători.

Prima fotografie clară înfăţişează un tânăr îmbrăcat cu o geacă mai groasă, de culoare neagră, în mijlocul verii. Este înalt şi a purtat blugi de culoare albastră. Chipul şi l-a protejat sub o şapcă de culoare închisă. Sub geacă şi-a ascuns arma, dar şi centura cu explozibili.

Deocamdată, a fost făcută publică identitatea unuia dintre cei trei agresori. Ar fi vorba despre Osman Vadinov, cetăţean rus, de origine cecenă, potrivit Hurriyet. Ceilalţi doi criminali provin din regiuni din Uzbekistan şi Kirgizstan, zone musulmane, care au fost cândva parte din Uniunea Sovietică. Peste 20 de posibili apropiaţi de-ai lor au fost reţinuţi, pentru a fi audiaţi.

[caption id="attachment_33010" align="aligncenter" width="962"]atacator istanbul Sursa foto: Daily Mail[/caption]

În fotografia de mai sus, lângă terorist a fost surprinsă una dintre victimele nevinovate, un pilot care, cel mai probabil, tocmai îşi adusese pasagerii în siguranţă, pe aeroportul din Ataturk.

A doua fotografie înfăţişează un individ îmbrăcat complet în negru, cu o armă kalashnikov în mâini şi cu ochelari la ochi. Acesta a reuşit să intre în interiorul aeroportului, unde a început să tragă cu arma automată la întâmplare, până când a fost pulverizat în explozia sinucigaşă.

[caption id="attachment_33011" align="aligncenter" width="962"]atacator 2 Sursa foto: Daily Mail[/caption]

Cei trei terorişti au fost antrenaţi de ISIS, au declarat autorităţile din Turcia. De o lună stăteau în Istanbul, într-un apartament închiriat, unde ar fi pus totul la cale. Se ştie că au ajuns în zona aeroportului cu un taxi. Primul s-a aruncat în aer înainte de filtrul de securitate, aproape de o parcare.

În schimb, când s-a declanşat alarma, ceilalţi doi criminali au scos armele automate şi au început să tragă. Aşa au ajuns în interiorul aeroportului.

Poliţistul care a încercat să-l oprească pe unul dintre ei a fost numit de presa internaţională erou. Şi-a pierdut viaţa alături de alte 42 de persoane.

Printre cei care au murit se află şi un bărbat care ar fi trebuit să se căsătorească curând, dar şi un tânăr care abia terminaseră studiile şi care şi-a pierdut viaţa pentru că s-a întors, să ajute răniţii. Cele mai multe dintre victime sunt cetăţeni turci, doar 19 fiind cetăţeni străini, din Arabia Saudita, Irak, China, Iordania, Tunisia, Iran, Uzbekistan sau Ucraina.

Peste 230 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, mulţi dintre ei se află în continuare spitalizaţi. Un singur român a fost uşor rănit, în timpul ambuscadei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE