Home Social Primele rezultate la Bacalaureat se afișează marți

Sursa Foto: a1.ro

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat vor fi afişate marţi, până în ora 16,00, urmând ca cei nemulțumiți de notele luate să poată depună contestații după această oră până la ora 20.00.

La rândul lor, contestațiile vor fi soluţionate miercuri şi joi, iar vineri vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an.

Potrivit legii, probele pot fi promovate cu media minimă 5, însă media totală necesară pentru promovarea examenului trebuie să fie minimum 6.

Începând din acest an lucrările scrise de la examenul de Bacalaureat sunt corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul.

La sesiunea iunie-iulie 2015, s-au înscris 168.945 de candidaţi în vederea susţinerii Bacalaureatului, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut, dintre care  143.949 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 24.996 din seriile anterioare.

A doua sesiune a Bacalaureatului din acest an va avea loc în perioada 17-28 august, urmând ca înscrierile să fie făcute între 13 și 17 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 31 august, iar cele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor putea fi aflate pe 3 septembrie.

Anul trecut din totalul de 151.310 absolvenţi de clasa a XII-a care s-au prezentat la sesiunea de Bacalaureat iunie -iulie, au promovat 91.769. Adică nici măcar două treimi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE