Home Extern Primul criminal în serie care a comis fărădelegi în toată Europa. Faptele...

Un polonez de 29 de ani este considerat primul criminal în serie trans-european, fiind bănuit de crime, violuri și jafuri în nu mai puțin de șapte state.

Dariusz Pawel Kotwica s-a folosit de avantajele spațiului Schengen pentru a fugi de oamenii legii după ce comitea faptele.

Prima crimă de care este bănuit a avut loc în Olanda, în 2011. A urmat o tentativă de omor în Austria, în 2012, și un jaf în Germania, la începutul acestui an. Despre aceste fapte nu se cunosc foarte multe lucruri, poliția fiind reticentă în a da detalii până la finalizarea anchetelor.

Criminalul a recunoscut însă uciderea unui pensionar de 79 de ani, Bo Georg Ehrlander, în Suedia, în aprilie, după ce l-a înjunghiat de mai multe ori în propria casă.

O lună mai târziu, polonezul a lovit din nou în Austria. Trupul lui Gerhard Hintermeier, de 75 de ani, și cel al soției sale Erna, de 74 de ani, au fost descoperite în locuința lor. 

Cei doi fuseseră torturați și înjunghiați în repetate rânduri. Criminalul a scris cu vopsea, pe corpul femeii, fie fraza latină “tantum ergo” (“Doar atunci”), sau elementul chimic “tantalum”. De asemenea, femeia a fost violată în timp ce era în agonie, au stabilit legiștii.

Fotografiile celor doi bătrâni uciși în Austria / Sursa: metro.co.uk

Fotografiile celor doi bătrâni uciși în Austria / Sursa: metro.co.uk

Probele ADN prelevate de la fața locului i-au condus pe anchetatori la Dariusz Pawel Kotwica, care a fost reținut în Germania.

După prinderea acestuia, polițiștii au început să facă legătura între el și mai multe crime comise pe întregul continent. Este bănuit acum și de alte crime în Olanda, Cehia și Marea Britanie, țară în care a locuit pentru câțiva ani.

Sursa infografic: Daily Mail

Sursa infografic: Daily Mail

Dosarul acesta arată cât de importantă este circulația liberă între state pentru un criminal care vrea să scape nepedepsit. E un fenomen care e întâlnit în special în Statele Unite, dar cu care ne vom confrunta și în Europa ca urmare a Spațiului Schengen, a avertizat David Wilson, profesor de criminologie la Universitatea din Birmingham, citat de Daily Mail.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE