Home Social Primul deces de gripă porcină. Un bărbat a murit în Capitală

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit din cauza gripei porcine. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că este primul deces de gripă porcină în 2016.

Victima este un bărbat din Bucureşti şi se pare că avea probleme medicale mai vechi. Acesta era bolnav de cancer, însă virsul a ajuns să-l ucidă, pe fondul unei imunităţi extrem de scăzute.

Pacientul decedat nu era vaccinat împotriva gripei sesoniere. Medicii spun că vaccinul antigripal cuprinde şi tulpină de AH1N1, ceea ce l-ar fi ajutat să nu se îmbolnăvească.

Ministerul Sănătăţii a declanşat o campanie de vaccinare, pentru imunizarea în special a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, gravide, personal medical.

În Ucraina este o epidemie de gripă porcină, dar în aceste momente autorităţile din România spun că nu ne confruntăm cu acest pericol.

“Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătății a achiziționat inițial un număr de 500 000 de doze de vaccin antigripal care au fost în totalitate distribuite către direcțiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor cu risc. Vaccinul gripal distribuit în acest an conține antigenele necesare pentru prevenirea infecției cu virusul AH1N1”, se menționează într-un comunicat al Ministerului.

În acest moment, în evidenţa Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile se află peste 70 de cazuri de gripă porcină.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE