Home Eveniment Primul episod. Poliţistul Godină a avut dreptate, procurorii declanşează o anchetă penală

godină

După dezvăluirile care au cutremurat Poliţia Română, poliţistul Godină este sprijinit de o investigaţie a Corpului de Control din IGPR care arată că este posibil ca şefii din Poliţia de la Braşov să fi săvârşit infracţiuni, astfel că Parchetul va declanşa o anchetă penală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat şi urmează să primească raportul Corpului de Control, de la care vor porni cercetările.

“În urma verificărilor efectuate la nivelul I.P.J Braşov referitor la informaţiile apărute în mass-media la data de 16.02.2015, în legătură cu agentul şef adjunct de poliţie Godină Marian, din cadrul Poliţiei mun. Braşov – Biroul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional la data de 08.02.2016”, se arată într-un comunicat semnat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Ministrul de Interne Petre Tobă, fost şef al Poliţiei Române, a comentat scandalul din sistemul pe care îl conduce.

Petre Tobă: Orice angajat al MAI care îşi face corect datoria, va fi protejat împotriva abuzurilor. Noi am sesizat Parchetul, asteptăm finalizarea anchetei. Structurile abilitate fac sesizări.
Reporteri: Aţi citit pagina de Facebook a lui Marian Godină? 
Petre Tobă: Nu, dar am văzut reacţia pe care a provocat-o ieri, de susţinere. Cred că e un mijloc de comunicare modern. 

Marian Godină continuă dezvăluirile despre abuzurile din Poliţie cu un exemplu în care nu mai este el personajul principal.

Povesteşte cum un alt coleg de-al său a păţit la fel ca el, cu doamna de la Crucea Roşie, pe care a oprit-o în trafic şi i-a amendat soţul că nu a acordat prioritate la un pieton. Şi de data aceasta, încă un poliţist de la Rutieră din Braşov este mustrat de şefi că a sancţionat un şofer în trafic. Practic, pentru că şi-a făcut meseria. Însă, şoferul sancţionat ar fi fost prieten cu ei – şefii din Poliţia Braşov –  şi obişnuia să le aducă brazi.

“Pe când mă pregăteam să plec acasă după ce fusesem schimbul 1, m-am întâlnit cu un coleg. L-am întrebat ce caută la poliţie, ştiind că e liber şi văzându-l îmbrăcat civil. Mi-a zis că l-a sunat şeful nostru şi i-a spus că trebuie să vină urgent la adjunctul şefului de inspectorat, la comisarul șef Melinte Sorin, pentru că amendase pe cineva cu o zi în urmă. Colegul meu e tânăr, venit din Academia de Poliţie. Îmi era milă de el când îl vedeam cât era de speriat şi de îngrijorat. Fusese chemat din timpul lui liber, pentru că îşi făcuse meseria. Ştiam ce îl aşteaptă şi parcă mă vedeam pe mine cu opt ani în urmă. Credeam că vremurile respective sunt de mult apuse şi nu îmi venea să cred că încă se mai practică aşa ceva. I-am spus colegului să fie tare şi, dacă are probleme, să mă sune să stăm de vorbă. L-am mai învățat ceva…
Eram acasă, seara, când m-a sunat. Avea vocea tremurândă, aproape că plângea. Mi-a povestit că a intrat în biroul şefului şi a fost întrebat de cât timp lucrează la Poliţia Rutieră. Apoi i s-a reproşat că a oprit, cu o zi în urmă, un şofer care transporta brazi şi care nu purta centura de siguranţă. I-a cerut actele, iar şoferul i-ar fi spus că vine chiar de la poliţie, unde dusese unul sau mai mulţi brazi. Colegul meu l-a sancţionat cu amendă pentru că nu folosea centura. Acum, îi era reproşat modul de adresare, nu faptul că a aplicat sancţiunea cu pricina. Era clar că băiatul nu vorbise deloc nepoliticos şi că a fost chemat pentru că amendase pe cine nu trebuia. Că nu se orientase. Ba mai mult, comisarul șef Necșulescu, șeful Serviciului Cabinet al IPJ Brașov, ce se afla și el în birou, a crezut de cuviinţă să îi explice că omul ăla nu purta centura ca să poată coborî mai repede, în caz că ar fi încercat să îi fure cineva brazii. Colegul meu era acum profund dezamăgit, iar eu încercam să îi ridic moralul. I-am spus să continue tot aşa şi să nu pună la suflet”, scrie miercuri pe Facebook Godină.

Poliţistul recunoscut pentru pamfletele sale pare a fi declanşat o adevărată revoluţie în sistem. O altă dezvăluire de-a sa este legată de doctoratul poliţistului-şef de la Braşov, chestorul Ioan Aron.

“Domnul chestor Ioan Aron are doctorat, normal, că d-aia e doctor.
Ieri a intervenit telefonic la Ştirile Pro Tv şi întrebat fiind, dacă a citit ce am scris eu, a răspuns ironic că nu s-a băgat în creația mea literară.
Ei bine, m-am băgat eu puțin în doctoratul domnului chestor.
Hopa, dar ce-ați făcut domnule doctor?
Ați copiat? Google aşa arată.
Spre deosebire de dumneavoastră, eu am scris cartea mea singur”
, scrie Godină care prezintă şi o captură cu propria lui anchetă făcută simplu pe motorul de căutare. 

godina plagiat aron

Captură realizată de Marian Godină

Cu şeful de inspectorat, Godină are probleme vechi, după ce chestorul l-a umilit şi batjocorit, atunci când a început să scrie pe Facebook pamflete. Nu era încă atât de cunoscut, astfel că Aron i-a cerut să îşi închidă contul. Ceea ce agentul a făcut, însă, imediat fanii de pe internet au reacţionat şi totul s-a întors împotriva chestorului de poliţie.

Citeşte şi Val de susținere pentru polițistul cu umor: “Și eu sunt Godină! Jos corupția din Poliție”

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE