Home Social Prințul Charles a lansat o fundație caritabilă în țara noastră

Prinţul Charles și-a lansat azi o fundaţie în România. Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ ce urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România, informează un comunicat difuzat de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
Iar ca prim pas, prințul Charles a oferit noii fundații, casa de la Viscri.

“Iniţial, o bună parte a activităţilor noii fundaţii vor avea loc aici. Această proprietate va fi restaurată cu grijă şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania. Centrul va avea o sală de conferinţă capabilă să găzduiască până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an.”, se arată în comunicatul ambasadei Marii Britanii, citat de AGERPRES.

Totodată, Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate.

“Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în redescoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri şi programe vor fi lansate ulterior în funcţie de nevoile comunităţilor rurale. Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi a altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei ci a întregii Românii.”, mai precizează comunicatul.

Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie mai deţine în România o proprietate în Valea Zalanului, în judeţul Covasna. Ca și casa de Viscri și această proprietate este deschisă turiștilor, iar banii obținuți vor merge la noua fundație a prințului.

“ASR a încurajat achiziţionarea acestor proprietăţi în dorinţa de sprijini păstrarea patrimoniului şi protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele două proprietăţi – administrate de Contele Kalnoky şi soţia sa Anna – sunt deschise publicului şi pot fi închiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activităţile caritabile ale Fundaţiei Prinţul de Wales.”, se arată în comunicatul citat.

Directorul executiv al Fundaţiei Prinţul de Wales, Aura Woodward, a arătat că fundaţia Prinţul de Wales va lucra în special cu comunităţile rurale din întreaga ţară, pentru a-i sprijini pe localnici să înveţe meserii noi şi să deprindă abilitaţi care să îi ajute în găsirea unui loc de muncă.

Aceasta este a doua fundaţie patronată de Prinţul Charles în România, după Fundaţia “Mihai Eminescu Trust” deschisă în urmă cu 15 ani tot la Viscri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE