Home Eveniment Procurorul General analizează posibilitatea de a redeschide Dosarul Revoluţiei

Dosarul Revoluţiei

Primul adjunct al procurorului general, Bogdan Licu, cel care îndeplineşte şi funcţia de procuror general interimar, a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie dosarul Revoluţiei, pentru a fi reanalizat, anunţă Agerpres.

Informaţia a fost confirmată luni de Biroul de presă al Parchetului General, iar cererea lui Bogdan Licu adresată instanţei supreme vine după ce preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a făcut o nouă plângere împotriva soluţiei de clasare a dosarului. Dacă plângerea depusă de Mărieş va fi admisă, atunci dosarul va fi redeschis.

Pe 14 octombrie 2015, Parchetul Militar a clasat dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul a 709 persoane, rănirea a 1.855 de persoane prin împuşcare, rănirea a 343 de persoane în alte împrejurări şi reţinerea a 924 de persoane.

Ulterior, Asociaţia 21 Decembrie şi peste 100 de victime şi urmaşi ai celor care au avut de suferit în decembrie 1989 au atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia procurorilor militari de închidere a dosarului, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE