Home Politică Procurorul General îi dă o lovitură neaşteptată Ministrului Justiţiei în scandalul ordonanţelor

Secretarul de stat pe care ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îl desemnase pentru a îi prelua atribuţiile a fost retras din minister, în urma unei decizii a procurorului general al României.

Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima, anunţă Ministerul Public într-un comunicat.

Constantin Sima este cel pe care ministrul Justiţiei, Florin Iordache, l-a delegat să preia, până în 7 februarie, atribuţiile curente referitoare la desfăşurarea activităţii MJ. Motivul acestei delegări ţinea de “activitatea intensă a ministrului pentru aprobarea bugetului pe anul 2017”.

Citeşte şi: Marian Godină, în război cu ministrul de Interne după declaraţiile pe tema violenţelor: “Mi-a fost jenă”

DNA a anunţat joi că verifică o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legatură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative şi că în prezent se efectuează acte procedurale.

La Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate. Precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, arată DNA.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE