Home Economic Proiect: Închisoare pentru cei care modifică kilometrajul mașinilor

kilometraj

Vânzătorii de mașini rulate care dau înapoi kilometrajul pentru a induce în eroare cumpărătorii ar putea face între doi şi cinci ani de închisoare, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.

Inițiatorii legii cred că prin modificarea adusă astfel autoturismelor este pusă în pericol siguranţa cumpărătorului.

Aceşti supranumiţi samsari care cumpără maşini şi le vând ca şi o industrie până acum, nu au niciun fel de oprelişti în a măslui datele tehnice ale maşinilor. Se întâmplă că un cumpărător de bună credinţă cumpără un autovehicul care are în bord o sută de mii de kilometri şi el de falpt are cinci sute de mii de kilometri, a declarat deputatul PNL Alexandru Nazare, iniţiator al legii, pentru Digi24.

Parlamentarii spun de asemenea că statul ar trebui să se implice mai mult în acest fenomen, iar cumpărătorul trebuie informat corect despre istoricul reviziilor şi al reparaţiilor şi numărul real de kilometri afişat în bord.

Se circulă pe stradă cu acele maşini, punând viaţa altor oameni în pericol fără ca noul conducător auto să ştie acest lucru, a afirmat Andreea Paul, un alt iniţiator al legii.

Proiectul va modifica astfel Codul Penal și va intra în dezbaterea Senatului, cel mai probabil în următoarea sesiune parlamentară.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE