Home Extern Protest de amploare la Chișinău. Manifestanții cer unire cu România

Sursa Foto: jurnal.md

Mii de oameni participă la Chișinău la o demonstrație pro-unionistă, cea mai mare din ultimii ani. Oamenii s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere unirea cu România ca soluţie la problemele sociale din Republica Moldova. Evenimentul este organizat  de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 la împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812.

Oamenii scandează tradiţionalele lozinci unioniste: „Unirea”, „Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, „Noi suntem români”, dar şi lozinci antiguvernare. „Unirea înseamnă hoţii de la guvernare la puşcărie. La puşcărie!”, strigă manifestanţii.

Marşul, programat să dureze trei ore, a pornit din Piața Marii Adunări Naționale în direcţia Parlamentului şi a ambasadei Federaţiei Ruse.

Cu trei zile înainte de mitingul unioniştilor, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, care este cetăţean român, a fost expulzat din Moldova şi are interdicţie de a intra în ţară în următorii cinci ani.

Mai multe asociaţii unioniste au anunţat formarea Blocului Unităţii Naţionale. Prima acţiune va fi convocarea unei Mari Adunări Naţionale pe 5 iulie la Chişinău, scrie jurnal.md

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE