Home Extern Protest românesc în Spania. 200 de muncitori români au ieșit în stradă

Sursa Foto: digi24.ro

Un protest românesc a avut loc în Spania după ce 200 de oameni au ieșit în stradă pentru că fabrica în care lucrează se închide, iar ei rămân și fără locuri de muncă și fără plățile compensatorii la care ar fi avut dreptul.

De 15 ani de zile românii lucrează în fabrica de prelucrare a cărnii de porc din Burgos și păreau să nu aibă nicio problemă chiar dacă munceau mult. În urmă cu doar câteva zile, însă a venit vestea proastă. Fabrica se închide, iar ei rămân pe drumuri.

Mai mult, societatea este și în insolvență așa că oamenii vor primi doar 40% din banii care li se cuvin pentru ce au muncit.

Am ridicat firma asta am muncit aici şi câte 16-17 ore pe zi. Şi la sfârşit uitaţi ce ne aşteaptă. În momentul de faţă putem doar să protestăm, rămânem fără locuri de muncă, plătim chirii nu o să mai avem bani de mâncare, banii din șomaj. Nu o să ne ajungă să plătim chiriile mâncarea să plătim datoriile pe care le avem, spun angajații români, citați de Digi24.

Conform legilor din Spania, în cazul unor concedieri colective, firma trebuie să le plătească muncitorilor salarii compensatorii în funcţie de numărul de ani lucraţi. Numai că, odată declarată insolvenţa, plata salariilor compensatorii se face dintr-un fond naţional de garantare a salariilor. Asta înseamnă că oamenii vor primi doar 40% din drepturi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE