Home Social Protestatarii de pe Facebook declară 1 decembrie, ziua milionului de români în...

Sursa Foto: Ultimi Ribelli via Twitter

Festivitatea pentru 1 decembrie 2015 se anunţă a fi umbrită de tragedia naţională de la clubul Colectiv, iar mulţi români văd Ziua Naţională un bun prilej pentru a cere din nou schimbarea României. Proteste masive sunt anunţate pe Facebook.

Cei care au creat evenimentul pe reţeaua de socializare spun că se estimează că vor ieşi în stradă un milion de români. Niciodată, după Revoluţie, nu au mai fost atât de mulţi oameni la o manifestaţie.

“În România, din 1989, s-au schimbat 2-4 generații de politicieni, însă, în esență, lucrurile au rămas la fel. Tu poţi schimba România! Implică-te activ în acest proces începând de acum! Suntem un grup de tineri care dorim să-i oprim pe cei care vor în continuare să distrugă ţara. Trebuie să dăm dovadă de mai mult respect faţă de cei din jur! Vino şi tu în Grupul Salvează România!

După tragedia de la clubul Colectiv, în seriile în care tinerii au mărşăluit în centrul Capitalei şi în alte oraşe mari ori în faţa unor instituţii publice nu au fost niciodată mai mult de 60.000 – 70.000 de români în stradă, în acelaşi timp.

Protestele sunt anunţate începând cu ora 17, în mai multe oraşe mari din România. Va fi un test şi se va vedea ce putere are internetul în organizarea mişcărilor de stradă.

 

Pe pagina de Facebook numită “1.000.000 de români în stradă de 1 Decembrie!”, peste 11.000 de mii oameni au anunţat că vor fi prezenţi la manifestaţii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE