Home Social VIDEO Proteste în București și în mai multe orașe ale țării față...

Peste 3.000 de persoane au ieșit în stradă, miercuri seară, în București, pentru a protesta față de proiectul legii grațierii.

Oamenii au început să se strângă, în urma unui apel pe rețelele de socializare, în jurul orei 18.00, în Piața Universității.

Protestatarii au scandat sloganuri precum “Fără amnistie / Vă vrem la pușcărie”, “Voi furați / voi amnistiați” sau “PSD, ciuma roșie”.

În jurul orei 19:30, cele aproape o mie de persoane care participau la miting la acea oră au rupt cordonul de jandarmi și au ajuns pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, de unde au plecat în marș, însoțiți de jandarmi, spre Palatul Victoria.

Citește și: Ce spune Ministrul Justiției despre românii care au ieșit în stradă să protesteze față de legea grațierii

Numărul protestatarilor a crescut în timpul plimbării spre Guvern, astfel încât în Piața Victoriei au ajuns aproape 3.000 de oameni.

Câteva sute de persoane au ieșit în stradă și la Cluj – Napoca. Spiritele s-au încins la un moment dat, când jandarmii au cerut uni târnăr cu portavoce să se legitimeze, susținând că protestul este neautorizat. Lucrurile s-au calmat însă rapid.

Alte câteva sute de oameni au participat la proteste asemănătoare la Sibiu, Iași, Timișoara, precum și în alte orașe ale țării.

Proiectul de ordonanţă, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, prevede graţierea în întregime a pedepselor de până la cinci ani de închisoare, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţe.

De graţiere nu vor beneficia recidiviştii, precum și cei care au comis o serie de infracțiuni, care se constituie ca excepție la această lege.

Citește mai mult: Ce conţine proiectul privind graţierea. Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească deţinuţii pentru a fi eliberaţi 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE