Home Politică PSD a renunțat la miting. Care sunt motivele deciziei

PSD a renunțat la mitingul programat pentru vineri la Palatul Parlamentului. Potrivit purtătorului de cuvânt al partidului, Gabriela Firea, “moțiunea va fi dezbătută doar în Parlament”.

Ne-am gândit că, în momentul în care Opoziţia a anunţat că renunţă la miting, putem să facem şi noi un gest similar, în sensul de a ne întâlni în teritoriu şi la o proximă ocazie şi în Bucureşti. Iar moţiunea, aşa cum a declarat şi premierul, să se dezbată şi să se voteze în Parlament. – a declarat Gabriela Firea la B1TV.

La rândul său, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a precizat că va discuta cu toţi colegii săi din Coaliţie şi le va propune să amâne mitingul PSD.

Mă bucur că rațiunea până la urmă a câștigat și PDL-PNL au înțeles că democrația înseamnă reguli, nu haos! Vineri moțiunea de cenzură trebuie dezbătută doar în Parlament și nu pe stradă! Și votul parlamentarilor trebuie să decidă fără alte presiuni! Voi discuta cu toți colegii mei din Coaliție și le voi propune să amânăm de asemenea mitingul nostru programat pentru mâine în Parcul Izvor! Mulțumesc pentru solidaritate, dar mâine Guvernul va avea ca principale argumente și sprijin propriile sale rezultate economice și sociale din ultimii 3 ani! – a scris șeful Guvernului pe Facebook.

Miercuri, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, că formaţiunea renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, Primăria București a aprobat şi un miting al PSD.

Am decis să nu fim parte la nişte manifestări care să aducă aminte de iunie 1990. PSD face ce ştie mai bine, contramanifestaţii. Nu vrem să aibă vreun român de suferit, indiferent pe cine susţine. De asemenea, am decis ca mitingurile la prefecturi, la nivel judeţean să se desfăşoare vineri şi în iunie facem miting mare în Bucureşti, rugându-l pe Oprescu şi PSD să nu mai vină cu contramanifest. Ar fi chiar deplasat. – a declarat co-preşedintele PNL Vasile Blaga.

Primăria Capitalei a precizat că aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL şi PSD a fost dată de comisia de specialitate a municipalităţii, în locuri diferite, aflate la o distanţă de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, întrucât este plecat din ţară.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE