Home Politică PSD contraatacă! Cum ar putea dejuca planurile preşedintelui Iohannis

Sursa Foto: Facebook

Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului trebuie să decidă când se va întruni plenul comun pentru votul de încredere cerut de preşedintele Klaus Iohannis pentru Mihai Răzvan Ungureanu, propunerea la şefia SIE.

Urmează ultima săptămână de activitate a Parlamentului în această sesiune. Deputaţii şi senatorii intră în vacanţă şi se vor întoarce abia la toamnă. În aceste condiţii, surse oficiale susţin pentru Antena 3 că PSD ia în calcul să nu se prezinte la Comisia de Control al Serviciului de Informaţii Externe. Propunerea preşedintelui, nominalizarea lui Ungureanu, trebuie avizată în comisie. Deşi votul este numai unul consultativ, etapa este însă obligatorie. Nu se va putea ajunge la votul din plen, dacă nu se trece prin Comisia de Control.

Astfel, dacă PSD-iştii nu se vor prezenta în Comisie, votul pentru Ungureanu ar putea fi amânat pentru septembrie.

În tim ce în plen PSD-iştii nu au siguranţa că va pica propunerea preşedintelui Iohannis, în Comisie tocmai au preluat majoritatea. Raportul este de 3-2 pentru PSD, după ce PNL-istul Cornel Sânmartinean a fost înlocuit cu social-democratul Dorel Gheorghe Căprar.

Nominalizarea lui Mihai Ungureanu, mutarea strategică care a împărţit coaliţia de guvernare în două tabere

Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcția de șef al SIE a zguduit serios parteneriatul dintre Victor Ponta și Gabriel Oprea. Cel din urmă a anunţat că va vota pentru MRU, în timp ce Victor Ponta a transmis, din Turcia, că nu este de acord cu această propunere, pe motiv că nu a fost consultatat de preşedinte şi a reamintit că Ungureanu este fost premier din timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Cu riscul de a își pierde popularitatea, Klaus Iohannis speră să câștige însă pe altă parte: să aducă scandalul între PSD și UNPR, dezbinare de pe urma căreia să obțină, așa cum a mai spus, “propriul guvern”.  Iar în această privință, taberele sunt în poziții diametral opuse.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE