Home Ştirile zilei Radu Mazăre mai stă o lună în arest

Sursa foto: Facebook

Curtea Supremă a admis miercuri cererea DNA prelungire a arestării preventive cu 30 de zile pentru Radu Mazăre, acuzat de luare de mită, conflict de interese şi abuz în serviciu. Procurorii susțin că Mazăre, ajutat de omul de afaceri Sorin Strutinsky, a cerut și a primit aproape două milioane de euro de la dezvoltatorii unor mall-uri pentru a îi ajuta să obțină documentele de urbanism.

Mazăre, acuzat că a scos bani din gunoi

Procurorii susțin că primarul Constanței ar fi luat bani ilegal și de la o altă firmă care dorea să obțină un contract de salubrizare în Constanța:

“Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi instituţia publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro”, se arată într-un comunicat DNA.

Cum susțin procurorii că își obținea Mazăre șpaga

Între 2006 și 2013, Radu Mazăre ar fi încheiat, în calitate de primar, 12 contracte între municipalitate şi firma controlată de el și Sorin Strutinsky, valoarea acestora fiind de peste 6 milioane lei.

“În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri cadru şi contracte subsecvente încheiate între primărie şi o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziţia unor servicii artistice desfăşurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Municipiului Constanţa aflaţi în exerciţiul funcţiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc”, arată DNA.

Radu Mazăre și Sorin Strutinsky au fost arestați pe 2 aprilie de instanța supremă, ca urmare a unei contestații a procurorilor, după ce inițial, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca primarul Constanței să fie cercetat în libertate, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE