Home Politică Raluca Prună, atac la Guvern după apariţia stenogramei în care Guvernul Cioloş...

Raluca Prună
Sursa Foto: Raluca Prună via Facebook

Fostul ministru al justiţiei, Raluca Prună, a reacţionat duminică la publicarea de către Guvern a stenogramei şedinţei în care Executivul Cioloş a adoptat Ordonanţa prin care a fost modificat Codul Penal.

Guvernului Grindeanu nu ii ajuta deloc comparatia:

1. Guvernul Ciolos a adoptat la lumina zilei, cu avize luate (inclusiv de la CSM).

2. Am avut ample discutii cu CSM, Inalta Curte de Casatie si Justiție si Parchetul General.

2. OUG 18/2016 a preluat proiecte legislative care zaceau in nelucrare in Parlament, uneori si de peste 2 ani.

3. Nu am dezincriminat nimic si nu am schimbat politica penala a Romaniei. Am adus exclusiv modificari cerute de CCR – scrie Raluca Prună pe Facebook.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, mesaj despre protestele uriaşe din Bucureşti şi din ţară

Aceasta a criticat de asemenea afirmaţiile făcute de actualul ministru, Florin Iordache, în şedinţa în care a fost adoptată Ordonanţa 13.

Ca Ministru al Justiției nu mi-as fi permis niciodata sa ii spun premierului ca am avize, daca nu le-as fi avut, mai spune Prună.

De asemenea, Raluca Prună a lăudat echipa din Ministerul Justiţiei, despre care spune că este una formată din profesionişti.

Un cuvant despre echipa din minister. Profesionistii din MJ sunt cei mai multi acolo din mandatul prof. Stoica. Au lucrat cu 13-14 ministri si niciodata nu s-a intamplat ce vedem acum. Sunt absolut sigura ca ei au consiliat corect ministrul, asa ca alegatiile facute pe unele canale media privind scaderea increderii in minister nu sunt justificate. Nu echipa din MJ a facut OUG 13/2017 – acesta e pariul meu, a mai scris Raluca Prună.

Citeşte aici STENOGRAME: Ce s-a discutat în guvernele Grindeanu şi Cioloş despre modificarea Codului Penal prin ordonanţe

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE