Home Eveniment Raport: Ambulanța Puls nu era dotată pentru urgențe

Sursa Foto: captură Digi Sport

Specialiștii Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI și cei din Ministerul Sănătății au găsit nereguli majore la Ambulanța Puls,  care a intervenit vineri în cazul fotbalistului Patrick Ekeng.

Astfel, ancheta a arătat că reprezentanții firmei modificaseră ilegal clasificarea ambulanțelor.

Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților), celelalte trei ambulanțe de tip B și C (destinate urgențelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenții, inclusiv cele de urgență, se făceau cu ambulanțe tip A, care erau incomplet echipate, se arată în raport, potrivit unui comunicat al MAI.

De asemenea, echipa de control a găsit medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite.

Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare, spun cei de la DSU.

O altă neregulă majoră este aceea că pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

În urma depistării acestor nereguli, autorizația de funcționare a firmei private a fost suspedată pentru cel puțin 30 de zile.

De asemenea, firma a fost amendată cu 20.000 de lei, pentru încălcarea regimului privind reclasificarea ambulanțelor și cu încă 3.800 de lei pentru medicamentele expirate și modul de tratare a deșeurilor medicale.

De asemenea, controlul va fi extins și cu privire la alte activități.

Reprezentanții Ambulanței private au fost audiați duminică la Poliția Capitalei, în dosarul deschis după moartea fotbalistului dinamovist.

De asemenea, anchetatorii au ridicat documente de la sediul firmei, iar ambulanța folosită pentru transportul lui Ekeng la Spitalul Floreasca a fost sigilată pentru invstigații amănunțite.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE