Home Eveniment Război între Parchet şi Poliţie în scandalul Ghiţă – Kovesi. Ce au...

sebastian ghiţă
Sursa Foto: reporterntv.ro

Parchetul General a anunţat luni că a deschis un dosar penal referitor la acuzaţiile făcute de Sebastian Ghiţă pe tema aducerii în ţară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Urmărirea penală a fost începută pentru abuz în serviciu, anunţă procurorii.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate, se arată în comunicat.

De asemenea, Parchetul General anunţă că de operaţiunea în urma căreia a fost adus în ţară Nicolae Popa s-a ocupat Poliţia Română.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție, se arată în acelaşi comunicat.

Afirmaţiile procurorilor contrazic însă tocmai varianta celor de la Poliţie, care săptămâna trecută susţineau, într-un răspuns trimis la o solicitare a Antena 3, că nu au avut nimic de a face cu această operaţiune. Documentul a fost postat pe Facebook de jurnalista Ana Maria Roman.

Luni, la aproape o săptămână de la trimiterea acestui document, în aceeaşi zi în care Parchetul a anunţat deschiderea, dosarului, Poliţia a revenit cu un comunicat în care revine cu o nouă poziţie în acest caz.

Menționăm că, după aprobarea cererii de extrădare de către statul solicitat, preluarea efectivă a persoanei extrădabile se realizează de către Poliția Română prin ofițeri de poliție specializați în activitatea de escortare. Referitor la achiziționarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa, vă informăm că procedura a fost derulată de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achizițiile publice. În cadrul acestor activități, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, câștigând oferta cea mai mică. Semnarea contractului și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Costurile au fost achitate integral de către instituție, operatorului economic câștigător, suma fiind asigurată din bugetul Ministerul Afacerilor Interne, completează Poliţia Română.

Într-o înregistrare, publicată săptămâna trecută, Sebastian Ghiţă a afirmat că societatea Asesoft a plătit, prin intermediul unei alte firme, avionul cu care a fost adus din Indonezia fostul director al FNI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

Foloseste adresa de email pentru lasa un comentariu

SĂNĂTATE