Home Sanatate Realizare fără precedent în medicină: Pastila antisinucidere

Specialiștii din domeniul medicinei lucrează la confirmarea unei descoperiri ce ar putea salva multe vieți. Este vorba despre pastila antisinucidere, care va fi testată în curând pe un grup mare de oameni.

Savanții au dezvoltat un tratament antisuicidal bazat pe un medicament care ar putea stopa gândurile sinucidale.

Primele teste arată că această pastilă i-ar putea opri pe oameni de la comiterea unui gest ce ar putea fi fatal. Nu este însă vorba despre o pastilă care, odată ce fost înghițită, schimbă complet o persoană aflată în depresie. Medicii spun că va fi nevoie de un tratament de cel puțin șapte zile. Dar tot este mult mai bine decât și-ar putea imagina psihiatrii și psihologii din întreaga lume, care încearcă să “deturneze” gândurile celor cu tendințe suicidale cu luni întregi de tratament și consiliere.

Primele cercetări au fost făcute pe un grup restrâns, de 40 de oameni, aflați în pericol de a-și lua viața. S-a constatat că, după șapte zile, acele gânduri sinucigașe au dispărut în cazul a jumătate dintre ei, anunță The Daily Mirror.

Testele au loc în Universitatea din Washington, Statele Unite ale Americii. Se cunoaște în acest moment că “minunea” din această pastilă este opioidul, acea substanță chimică heterogenă naturală și sintetică înrudită cu morfina.

Opioidele sunt droguri des folosite în tratemente. De această dată, rezultatele arată că pacienții suferă o completă schimbare de gânduri, practic, din punct de vedere chimic, se transmite la creier senzația de bine.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE