Home Extern Recompensă pe numele atentatorului din Berlin. Suspectul este căutat inclusiv în România

Berlin

Autorităţile germane oferă o recompensă de 100.000 de euro celui care poate da informaţii care să ducă la prinderea suspectului în atacul produs luni seară în Berlin.

Forţele de ordine au dat de asemenea publicităţii primele fotografii oficiale ale bărbatului, de origine tunisiană, pe numele său Amri Anis, care are nu mai puţin de şase alias-uri.

Fotografia lui a fost trimisă în toată Europa, a anunţat ministrul german de interne, Thomas de Maizière.

Este suspect, nu este neapărat atacatorul. El este căutat în Germania, în statele Schenged, dar şi în restul Europei, a afirmat acesta.

Bărbatul era în atenţia autorităţilor încă înainte de atentat, aceasta fiind suspectat încă din luna noiembrie că pregătea un atac terorist, informează AFP, citat de Agerpres.

Poliţia judiciară din landul Renania de Nord-Westfalia a iniţiat o anchetă pe lângă Parchetul federal german (competent în materie de terorism) ca urmare a suspiciunilor privind pregătirea unui act criminal grav ce reprezintă un pericol pentru stat, a declarat Ralf Jaeger, ministrul de interne al acestui land din vestul Germaniei, unde suspectul a locuit în acest an.

Ancheta în acest caz a fost confirmată de Parchetul de la Berlin, a adăugat Jaeger, fără a face mai multe precizări cu privire la natura suspiciunilor ce planează asupra respectivului individ, care dispune de mai multe identităţi.

Potrivit autorităţilor germane, tunisianul era cunoscut pentru apartenenţa la salafism şi era clasat drept individ periculos, mai notează Agerpres.

Un bărbat care conducea un TIR încărcat cu 25 de tone de oţel a intrat, luni seară, în plin, în mulţimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin.

Bilanţul atacului, catalogat drept un act terorist, este de 12 morţi şi 48 de răniţi, dintre care 18 în stare gravă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE