Home Social Revoltător! O asistentă medicală a murit de varicelă, plimbată între spitale

Sursa Foto: Facebook

O tânără a murit de varicelă, după ce medicii din Piteşti au considerat, iniţial, că nu este un caz grav, iar când situaţia s-a complicat trei spitale din Capitală nu au putut să o mai primească.

Asistenta medicală Mihaela Vasilica Coşoi, în vârstă de 32 de ani, din Pitești, a fost internată mai întâi la secția de boli infecțioase a Spitalului Nicolae Bălcescu. Luase virusul varicelei de la fiica ei şi, ca asistentă medicală, ştia că la adulţi pot apărea complicaţii serioase.

După ce a ajuns prima oară la spital, a fost trimisă acasă cu o reţetă. O zi mai târziu s-a întors, acuzând dureri la stomac. A fost internată, dar starea ei se agravase, aşa că a fost trimisă la Spitalul Judeţean Piteşti.

asistenta medicala si fetita moarta de varicela

Mihaela şi fiica ei. Sursa foto: Facebook

Banala varicela a ajuns să o ucidă, pentru că medicii ar fi întârziat să-i facă investigaţiile medicale amănunţite. Când asistenta medicală spunea că îi este rău, colegii din spital i-ar fi spus că este “răsfăţată” sau poate însărcinată, povesteşte familia.

Duminică ea s-a simţit mai rău şi am mers la Boli Infecţioase. A văzut-o o doctoriţă, care a zis că sunt simptome  normale ale varicelei, şi i-a dat un tratament pentru acasă. Luni seară, Mihaela se simţea tot rău şi am dus-o din nou la spital, în aceeaşi secţie, unde au internat-o. Avea febră 38 cu 5 şi dureri abdominale, vărsături. Marţi dimineaţa a fost consultată, am vorbit cu ea la telefon şi mi-a zis să-i cumpăr sulfat de bariu, că n-au în spital, şi că trebuie să-i facă o investigaţie miercuri dimineaţa. Mi-a zis că e la perfuzie cu glucoză şi că i-au dat algocalmin. Cînd am ajuns la spital să o văd, doctoriţa Rusnac mi-a zis că soţia e cam răsfăţată, de se vaită atâta, şi apoi mi-a zis că o fi gravidă, povestește soțul femeii, citat de Curierul Zilei.

La Urgențe, investigaţiile cardiologice au arătat că varicela i-a afectat inima. Era deja prea târziu pentru a putea fi salvată.

Mi-a zis să nu mai vin la Contagioase, că o duc la Urgenţe, să-i facă EKG şi ecografie. La Judeţean a luat-o cardiologul în primire, a pus-o la tomograf şi mi s-a spus de către doctoriţa de la Urgenţe că e foarte grav, că are inima praf şi că varicela i-a afectat-o, spune bărbatul.

Soțul nu a crezut în niciun moment că o poate pierde pe mama copilului său din cauza unei varicele. Însă, după ce s-a dat alarma şi medicii din Piteşti au descoperit că varicela i-a distrus inima, au încercat să transfere pacienta la un spital din Capitală. Trei unităţi sanitare ar fi refuzat, pe rând, preluarea pacientului. Este vorba despre Institutul Fundeni, Spitalul Universitar și Institutul Matei Balș.

Au dat telefoane la Fundeni şi n-au vrut s-o primească din cauză că avea varicelă. La Matei Balş n-aveau cardiolog şi, până la urmă, cînd i-au convins s-o primeas­că, nu s-a mai putut transporta. Le-am zis medicilor că dăm semnătură şi o luăm s-o ducem cu maşina şi ni s-a spus că nu se poate, fiindcă e grav. Inima nu-i mai funcţiona cum trebuie şi i s-a umflat ficatul. Până la varicelă nu suferea de nimic, spune Lucian Coșoi, soțul femeii.

De la Spitalele de Urgenţă din Capitală s-ar fi transmis la Piteşti că pacienta nu poate fi preluată pentru că la Secţiile de Terapie Intensivă nu au şi un izolator, iar ceilalţi bolnavi ar fi fost expuşi virusului varicelei.

În timpul convorbirilor între spitale, Mihaela a murit

În cele din urmă, Institutul Matei Balş ar fi acceptat preluarea pacientei, deşi acolo nu ar fi existat în acel moment un cardiolog, însă starea Mihaela Vasilica Coşoi era atât de gravă încât nu a mai permis transportul în Bucureşti.

Pacienta avea iniţial o simptomatologie aparent banală de varicelă. Duminică a avut un consult la Boli Infecţioase şi i s-a dat tratament în ambulatoriu. Noaptea, pe 12 ianuarie, s-a prezentat la Boli Infecţioase şi a fost internată. Avea febră, greaţă şi vărsături. S-a făcut tot ce se putea face la internarea unui pacient cu simptomatologie virală. A fost trimisă la o evaluare cardiologică şi imagistică, iar acolo s-au constatat complicaţii de natură cardiacă, pulmonară şi hepatică. Prima măsură luată a fost aceea de susţinere a funcţiilor vitale. Era instabilă hemodinamic. Trei ore s-a încercat transferul către spitale din Bucureşti. Avea miocardită, o tulburare a muşchiului inimii, care nu se mai contracta cum trebuie. Trebuie să se facă şi examenul histopatologic complet, care să confirme miocardita şi etiologia ei. Judecând după evoluţia cazului, nu văd ce să se fi putut face mai mult la nivelul spitalului nostru, a explicat Marius Pascu.

Mihaela Coșoi avea o fetița de trei ani și ar fi trebuit să împlinească pe 18 februarie 32 de ani.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE