Home Extern Român condamnat pentru uciderea şi dezmembrarea unei cunoscute sportive şi a iubitului...

Ingrid Visser
Sursa Foto: laverdad.es

Românul Valentin Ion (foto sus) şi spaniolul Juan Cuenca au primit sentinţe de câte 34 ani închisoare pentru asasinarea jucătoarei olandeze de volei Ingrid Visser şi a partenerului ei Lodewijk Severein, pe 13 mai 2013, într-o casă de vacanţă din Molina de Segura, relatează EFE, citat de Agerpres.

Tribunalul din Murcia a stabilit ca vinovaţii, care au dezmembrat cadavrele după omor, să plătească despăgubiri familiilor victimelor în valoare totală de 200.000 euro.

Un alt cetăţean român, Constantin Stan, care a participat doar la tranşarea cadavrelor şi îngroparea lor, a primit 5 luni închisoare pentru delictul de tăinuire a omorului.

Acesta a fost obligat să plătească şi suma de 16.000 euro ca despăgubiri fratelui voleibalistei şi celor doi fii ai bărbatului asasinat.

Ingrid Visser

Ingrid Visser, voleibalista ucisă

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate în apel la Tribunalul superior al regiunii Murcia.

Valentin Ion şi-a recunoscut vina luna trecută, când a mărturisit că i-a ucis în bătaie pe cei doi în timpul unei confruntări care a avut loc în mai 2013, într-o casă de vacanţă închiriată de Juan Cuenca.

Ion le-a lovit pe cele două victime cu o scrumieră şi o vază şi, după ce au murit, a dezmembrat corpurile, a aruncat o parte la gunoi, în apropierea unei pieţe chinezeşti şi a îngropat restul într-o livadă.

Românul a mai recunoscut că a primit 1.200 de euro din partea lui Cuenca, însă a negat că acesta l-ar fi plătit să-i ucidă pe cei doi olandezi şi că banii ar fi fost contravaloarea drumului de la Valencia la Murcia, reaminteşte Agerpres.

De ce a fost ucisă Ingrid Visser

În 2009, Ingrid Visser, fostă campioană europeană cu naţionala Olandei, a semnat cu echipa CAV Murcia 2005. Problemele financiare au dus la falimentul clubului în 2011, iar Ingrid Visser ar fi avut de primit restanţe salariale în valoare de 60.000 de euro. A plecat de la Murcia în Azerbaijan, la VC Baku, de unde a şi decis să se retragă. A sperat să-şi recupereze sumele restante de la Murcia, iar această ambiţie i-a provocat, în cele din urmă, moartea, scria, anul trecut, fanatik.ro.

În martie 2013, Ingrid Visser şi soţul ei, Lodewijk Severein, şi el fost voleibalist, care îi era şi impresar, au revenit la Murcia. Cei doi doreau să aibă un copil. Astfel, doreau să ajungă la o clinică de fertilitate în Murcia. Au fost programaţi să revină pentru un nou consult pe 15 mai 2013.

La acea dată, fostul patron al clubului Murcia 2005, Juan Cuenca, i-a propus lui Lodewijk Severein o întîlnire pentru a achita suma restantă către Ingrid.

Cuenca şi Severein aveau inclusiv o firmă împreună, Granmar Stone Trade Limited, cu sediul în Gibraltar, prin care procurorii bănuiau că urma să se facă plata celor 60.000 de euro, pentru a fi evitată achitarea de taxe.

Pe 13 mai 2013, Lodewijk Severein a fost invitat de Cuenca la o vilă de la marginea oraşului Murcia, care fusese închiriată şi pregătită pentru a fi scena unei crime.

Fostul patron al clubului de volei îi angajase pe cei doi români şi i-a dus la vila închiriată, având pregătite inclusiv saci de plastic în care să ascundă cadavrul lui Severein şi produse chimicale pentru a şterge urmele de sînge.

Cei trei au fost surprinşi în momentul în care Severein a venit însoţit de Ingrid, dar au decis să îi omoare pe amândoi. Olandezii au încasat multiple lovituri cu obiecte contondente neidentificate şi au murit din cauza numeroaselor răni, potrivit sursei citate.

La cîteva săptămîni după ce Ingrid şi Severein au fost ucişi, rudele din Olanda au început să se îngrijoreze văzînd că aceştia nu s-au mai întors din Murcia. Familia a alertat autorităţile spaniole, iar în urma anchetei, Juan Cuenca a devenit în scurt timp principal suspect.

Bucăţi din cele două cadavre au fost găsite în livada unui prieten al spaniolului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE