Home Social România se topește. Noi avertizări de caniculă

Sursa Foto: observatorulph.ro

Valul de căldură care s-a abătut peste România nu se dă dus. Meteorologii au emis marți dimineața încă un cod portocaliu de caniculă valabil pentru zilele de miercuri și joi.

Potrivit ANM, vizate de codul portocaliu sunt judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, dar și Capitala. În aceste zone temperaturile vor atinge frecvent 38-39 de grade, iar joi vom avea parte chiar de peste 40 de grade, avertizeaqză meteorologii.

În același timp, ANM  a prelungit și a extins codul galben de caniculă deja instituit în tot sudul țării.  Astfel, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade.

sursă foto: meteoromania.ro

sursă foto: meteoromania.ro

Marți, țara noastră se află sub cod galben de canicul instituit pentru cea mai mare parte a sudului României. Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade.

De altfel, de 10 zile mai multe zone din țara noastră s-au aflat sub cod galben sau portocaliu de caniculă, iar meteorologii spun că și în continuare vom avea parte de astfel de avertizări. Potrivit ANM, În prima decadă a lunii august valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în aproape fiecare zi. Cel mai cald ar putea fi în primele zile ale lunii, când media temperaturilor maxime va fi de 35…37 de grade. În cursul nopţilor mediile termice vor fi în jur de 17 grade în primele 6 zile din august, apoi vor creşte cu 2…3 grade.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE