Home Social România, ţara europeană unde în gropile din asfalt sunt plantaţi ghiocei

După ce mai mulţi şoferi au protestat în România pentru drumurile proaste şi au plantat diverse flori în cratere, de data aceasta un primar de comună repetă manifestul.

Este vorba despre edilul din Costeşti, Vâlcea, nemulţumit că baronii de la judeţ nu fac nimic pentru a repara un tronson de drum bătut de mulţi turişti.

Toma Peștereanu a anunţat că, împreună cu un alt primar, vor planta “panseluțe, zambile, ghiocei și alte flori de primăvară în gropile din asfalt”.

Este vorba despre DJ 646, care pleacă de la Băbeni-Tomșani-Costești și urcă la Arnota, și DJ 646 A, care pornește de la primărie către Bărbătești. Din câte am înțeles, Consiliul Județean vrea să finanțeze aceste două drumuri prin POR, dar este nevoie de câteva intervenții imediate, acum, în această primăvară. Traficul este intens, iar drumul arată ca după bombardament. Oamenii nu mai suportă acest disconfort. Dacă nu găsim înțelegere pentru reabilitarea lui, împreună cu primarul de la Bărbătești vom planta panseluțe, zambile, ghiocei și alte flori de primăvară în gropile din asfalt. La cât pământ este acolo și la cât de adânci sunt, cu siguranță se vor prinde și vom avea lanuri de flori”, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul comunei Costești, Toma Peștereanu.

Operaţiunea de a “turna” cu flori în cratere va începe chiar din această săptămână.

“Inițial ne gândeam să blocăm drumul. Dar nu, am ales varianta asta eco, mult mai curată și la care sunt convins că vor participa toți cetățenii din localitate. Cum se va încălzi vremea, cum ne vom ocupa de această activitate frumoasă”, mai povesteşte primarul din Costești.

Vremea bună va ţine cu oamenii care vor face drumul mai interesant, dacă nu mai frumos.

Sursa: agerpres

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE