Home Eveniment Românii care au devenit victimele cutremurului violent din Italia. Poveştile lor sunt...

Peste 30 de români se află printre victimele cutremurului care a lovit centrul Italiei, în noaptea de marţi spre miercuri. Opt conaţionali şi-au pierdut viaţa. Una dintre victime ar fi o femeie în vârstă de 59 de ani, scrie Emigrantul.it, o platformă de ştiri pentru românii din diaspora.

A doua româncă declarată moartă se numeşte Aurora Dogaru şi a fost prinsă sub dărâmături alături familia ei, soţul italian şi copilul în vârstă de 11 ani. Doar băieţelul a supravieţuit. Despre povestea lor, mai multe aici: VIDEO Doi român au murit şi alţi opt sunt dispăruţi în urma cutremurului din Italia

În localitatea Amatrice, rasă de faţa pământului, muncea de mai bine de un deceniu şi jumătate şi Maricica Iosub, o româncă originară din Botoşani şi care îşi găsise în peninsulă un job într-un restaurant. O soră de-a ei a ajuns pe strada unde locuia Maricica şi a văzut blocul de locuinţe complet distrus, potrivit stiri.botosani.ro, care citează Libertatea.

maricica iosub romanca italia

Maricica Iosub, Sursa foto: Facebook

Rudele Maricicăi au făcut apeluri disperate pe reţelele de socializare.

“Am o rugaminte la cei care stiu mai bine despre cutremurul din italia din amatrice nu stiu nimic de sora mea si are tel inchis si ceilanti la fel. Poate stie careva de acolo care o cunoste sa stiu daca e bn va rog”, a scris o altă soră a tinerei românce dată dispărută.

maricica iosub italia cutremur victima

Maricica Iosub, Sursa foto: Facebook

O altă româncă dată dispărută este o tânără care s-ar fi aflat în zona Perugia în vacanţă, cu fiul ei, în vârstă de 10 ani. Copilul a fost găsit, dar mama este în continuare căutată, anunţă Ştirile Pro TV.

Se vorbeşte despre un alt cuplu de români care s-ar fi aflat în concediu în zona distrusă de cutremurul violent.

Cel puţin cinci români se află şi în spitalele din Italia, după ce au fost recuperaţi dintre dărâmături.

Ministerul de Externe de la Bucureşti se află în legătură cu reprezentanţele diplomatice din peninsulă.

O altă româncă despre care nu se mai ştie nimic este şi Aura Popa, o româncă în vârstă de 45 de ani, dispărută împreună cu soţul ei şi cu fiica, în vârstă de doar 12 ani.

Seismul din Italia a distrus zone întregi, din apropierea oraşului medieval Perugia, iar unda de şoc a fost resimţită şi în Roma, Rimini, Napoli şi chiar în Croaţia.

Căutările printre dărâmături au continuat şi în noaptea de miercuri spre joi. O fetiţă în vârstă de 10 ani a fost găsită în viaţă. Ca prin miracol a rezistat mai bine de 15 ore sub muntele de moloz.

Din păcate, printre victimele cutremurului din Italia se află foarte mulţi copii. Un prunc abia născut a fost găsit strivit în casa dărâmată, iar doi fraţi, în vârstă de 8 luni, respectiv 9 ani, au murit în somn, alături de părinţii lor, în timp ce o fetiţă în vârstă de 18 luni a fost recuperată dintre rămăşiţele locuinţei şi dusă la spital, unde însă nu a supravieţuit. Coşmarul cutremurului a mai fost trăit de mama acesteia şi în urmă cu 7 ani, când femeia a fugit din zona L’Aquila, distrusă atunci de seism, tocmai pentru a începe o nouă viaţă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE