Home Social Românii renunță, din sărăcie, la concediul de creștere a copilului

bacterie

Numărul părinților care își întrerup concediul de creștere a copilului pentru care au optat inițial pentru a câștiga mai mulți bani este în creștere, arată un studiu realizat de Centrul de Parenting. 34.000 de părinți au decis, anul trecut, să revină mai repede la muncă și au primit stimulentul de inserție pentru creșterea copilului. Numărul acestora este în creștere cu 9,4% față de 2013.

Anul trecut, aproape 9.500 de persoane au optat pentru concediu și indemnizație pentru creșterea copilului până la vârsta de un an.

Indemnizația minimă de creștere a copilului, în valoare de 600 lei lunar, a reprezentat venitul lunar pentru mai mult de jumătate (51%) dintre persoanele aflate în concediul de creștere a copilului, anul trecut.

Aproape 30.000 de tătici români au ales anul trecut să stea acasă cu bebelușii,. Mai mult de jumătate dintre ei în mediul rural, arată cercetarea.

Centrul de Parenting susține că datele sunt bazate pe cifrele oficiale din statisticile Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE