Home Extern Rusia, ameninţată cu excluderea de la EURO 2016 din cauza bătăilor suporterilor

Euro 2016
Sursa Foto: captură Youtube

UEFA a amendat Federaţia de Fotbal Rusă cu 150.000 de euro şi a decis ca echipa naţională să fie exclusă de la Euro 2016 dacă suporterii vor fi implicaţi în noi incidente violente.

În acelaşi timp, poliţia franceză a anunţat că mai multe grupuri de fani au fost expulzate din Franţa ca urmare a bătăilor. Potrivit BBC News, ar fi vorba despre cel puţin 150 de persoane care au fost implicate în violenţele de la Marsilia, de la finalul partidei Anglia – Rusia.

Poliţiştii au descins într-un hotel din Mandelieu-la-Napoule, unde sunt cazaţi fanii ruşi.

De cealaltă parte, doi suporteri britanici au fost condamnaţi luni la 2 şi 3 luni de închisoare cu executare.

Ian Hepworth, un asistent medical de psihiatrie în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat de tribunalul corecţional din Marsilia la trei luni de închisoare cu executare şi 2 ani de interdicţie pe teritoriul francez.

Celălalt suporter englez, Alexander Booth, un şef bucătar în vârstă de 20 de ani, a primit două luni de închisoare cu executare şi 2 ani de interdicţie pe teritoriul francez, scrie Agerpres.

Între timp apar noi imagini şocante ale confruntărilor dintre cele două tabere. Unul dintre ultraşii ruşi a postat pe internet un clip care arată atacul extrem de violent la care a luat parte împotriva fanilor britanici.

Potrivit poliţiei locale, numărul victimelor înregistrate de la debutul incidentelor între fanii celor două grupări se ridică la 35, între care unul în stare gravă.

La finalul meciului de sâmbătă, suporterii celor două grupări s-au înfruntat in incinta stadionului Velodrome, iar apoi au avut loc noi incidente, după miezul nopţii, în Portul Vechi din Marsilia, la care au participat inclusiv tineri locali.

Forţele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene, în special pentru a permite închiderea unor baruri.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE