Home Economic S-a întors roata! Românii nu mai pleacă la muncă în Anglia, britanicii...

Sursa Foto: Twitter

Două mari companii englezești intenționază să deschidă fabrici la Craiova.

Este vorba despre companiile britanice Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation care ar putea deschide, în perioada următoare, câte o fabrică în Craiova, în incinta “High-Tech Industry Park” din oraş.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a făcut anunțul din Marea Britanie, unde se  află cu prilejul lansării Proiectului BRIDGE.

“Anul trecut, am deschis la Hampshire un centru de afaceri al municipiului Craiova, un centru care acum începe să dea roade. Joi s-au semnat documentele prin care două companii importante din Marea Britanie îşi vor deschide fabrici la Craiova. Una dintre acestea va produce circuite integrate, iar cea de-a doua filtre pentru apă. Pentru economia locală înseamnă extraordinar de mult, la aceasta adăugându-se valoarea mare a investiţiilor, precum şi locurile de muncă nou create”, susţine Olguţa Vasilescu într-un comunicat de presă remis AGERPRES

Olguța Vasilescu spune că România, în special Craiova, oferă cele mai bune condiţii investitorilor: asistenţă gratuită din partea unei persoane special desemnate din cadrul Primăriei, taxe şi impozite locale zero în parcul industrial, iar autorizaţiile de construire se obţin gratuit.

“Consiliul Judeţean este proprietarul a două platforme de afaceri, ultima dintre ele primind în urmă cu câteva zile titlul de parc industrial, acordat societăţii pe care o deţine CJ Dolj, ‘High-Tech Industry Park”. Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova se obligă să aducă la poarta fabricii toate utilităţile necesare. Nu cred că veţi mai găsi în nicio parte a Europei astfel de condiţii” spune Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, conform sursei citate.

Deschiderea celor două fabrici va genera câteva sute de locuri de muncă în zonă. Oraşul Craiova îşi doreşte să fie Capitală Culturală Europeană în 2021, dar până atunci pare să se dezvolte bine şi industria.

Craiova este recunoscută pentru industria navală, iar în ultima perioadă prinde contur industria de utilaje grele. Tot aici este şi fabrica Ford.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE