Home Social Sacoșe de bani oferite de părinții violatorilor din Vaslui

Sursa Foto: stirileprotv.ro

Dezvăluire șocantă în cazul violului de la Vaslui. Un notar a povestit că părinții agresorilor au vrut să îi dea victimei o sacoșă cu bani pentru a-și retrage plângerea.

Astfel, fata a fost așteptată la ieșirea de la școală și a fost urcată într-o mașină de părinții acuzaților și dusă la un notar din localitatea Negrești. Aici au vrut să o forțeze pe  tânără să semneze un act prin care renunță la acuzații.

Din cauză că a văzut că eleva e traumatizată și aflând că nici părinții acesteia nu știu de înțelegerea pe care ar fi fost forțată să o încheie, notarul a refuzat să se implice.

Cred că în luna decembrie au venit. Țin minte că era frig afară. Am văzut-o pe fată speriată și bulversată și nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o pe fată dacă are avocat și mi-a spus că are. Apoi am întrebat-o dacă părinții ei și avocatul stiu că a venit la Negrești pentru mediere și mi-a răspuns că nu. Tatăl unuia dintre violatori a făcut promisiunea că îi va da bani. Pe fată nu o interesau banii lor. Era speriată și nu voia decât să se termine cât mai repede toată povestea. În aceste condiții, mi s-a părut onest și profesionist să refuz medierea. I-am spus că, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol și ancheta nu se va opri. – a povestit Marieta Ioniti, notarul la care au apelat părinții agresorilor.

Acest episod a fost prima încercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fată să-și retragă plângerea în speranta că cele șapte brute vor scăpa de pedeapsă. Totul s-ar fi întâmplat în timp ce cei șapte agresori se aflau în arest, însă tatăl elevei spune că și după ce au fost lăsați liberi, părinții acestora au mai încercat să cumpere tăcerea fetei violate.

Iar dacă au văzut că familia fetei nu vrea să renunțe, părinții agresorilor au trecut la intimidări. Dorina Burada, mama lui Silviu Burada, unul dintre violatori, a venit la poarta elevei și a început să arunce cu injurii, povestește tatăl fetei.

A abordat-o pe soția mea care venea de la biserică și a început să strige la ea și să-i adreseze tot felul de cuvinte. A crezut că rezolvă ceva. A venit apoi la poartă tot cu panaramă. Am lăsat-o vorbind și am plecat în casă. Altădată a venit chiar nașul meu să mă convingă. Se știa cu bunicul unuia dintre violatori și mi-a spus că are pregătit pentru mine 200 de milioane. Păi ce se așteptau ei, să-mi vând fata pentru bani.Nu au înteles atunci și nu cred că au înteles nici acum că nu ne interesează banii și nu vrem decât să se facă dreptate, iar violatorii să plăteascã pentru faptele lor. – a povestit tatăl victimei, citat de Vremea Nouă

Cei șapte tineri acuzați că au sechestrat-o şi violat-o, în noiembrie 2014, pe eleva de 18 ani pe un câmp din apropiere de localitatea vasluiană Văleni au fost puși în libertate în luna aprilie după ce trei dintre ei și-au recunoscut faptele. Următorul termen al procesului va avea loc pe 14 august, iar până atunci cei șapte agresori au doar obligația de a se prezenta în fiecare zi la Poliție.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE