Home Opinii Samsonlove pe moldovenească

Povestea de iubire din inima Moldovei, trăită cu mascaţii şi crucişătorii de la DNA nu e chiar un… banal amantlâc. Nici love story ca la televizor. E ceva ce sună româneşte profund. Pardon, moldoveneşte.
Domnişoara Samson, blonda de la ghişeu, azi o doamnă bine, devenită şefă în primărie, anunţă că vrea daune morale şi materiale de la primar şi de la toată brigada înfiinţată special pentru ea. Pentru urmărire, şantaj, hărţuire şi toate misiunile posibile şi imposibile orchestrate de edilul Nichita.
Întrebată dacă ea demisionează de la instituţie, răspunde ferm că nu. Încă nu. De ce ar face-o? Doar pretinde moralitate şi daune morale, nu impune. Oricum, primarul a investit în ea şi, după poveştirile ei, e atât de implicat încât ar mai investi, ar duce-o şi la starea civilă. Şi tocmai asta se pare că a deranjat-o. La început, primarul ştia ce vrea, spune doamna Samson. Dar anii au trecut, aventura nu mai e aventură, iar primarul se apropie de pragul critic de 60 de ani. Simte nevoia de… stabilitate! Dă la schimb un apartament şi afaceri, dezvăluie cea care putea fi beneficiara. Pentru drepturile ei asupra moştenirii promise nu se cere constimţământul, dar ea poate renunţa oricând la dreptul de a fi prosperă femeie de afaceri. Şi… în acel moment vraja se rupe. În dulcele glas moldovenesc se scrie rezoluţia. Cu dragoste de ţară, fiecare act e, acum, public!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook: