Home Economic Samsung şi-ar fi păcălit clienţii: Televizoarele consumă mai mult în realitate decât...

Sursa Foto: Flickr

Testele realizate de un laborator independent arată că unele televizoare vândute de Samsung în Europa consumă mai multă energie în utilizarea de zi cu zi decât au arătat datele oficiale din timpul verificărilor, ceea ce naşte întrebarea dacă gigantul coreean a măsluit analizele, scrie The Guardian.

Comisia Europeană a anunţat că va investiga orice acuzaţii referitoare la companiile care ar fi trişat şi susţine că va face reguli mai stricte în privinţa eficienţei energetice, potrivit aceleiaşi surse.

Neregulile în cazul companiei Samsung au apărut într-un raport al unui grup de cercetare finanţat de UE, intitulat ComplianTV. Laboratorul a studiat opţiunea “motion lighting”, potrivit căreia televizorul ar trebui să reducă automat strălucirea şi consumul de energie în anumite cazuri, cum ar fi succesiunea rapidă a imaginilor.

Analiza arată însă că acest lucru nu se întâmplă în realitate, drept urmare facturile şi emisiile de dioxid de carbon rezultate sunt mai mari.

Într-un punct de vedere trimis către Rețeaua de Știri, compania Samsung neagă acuzațiile.

Respingem categoric acuzațiile conform cărora rezultatele testelor de laborator în cazul Smart TV-urilor Samsung sunt înșelătoare. Motion Ligting nu este o setare care se activează doar în timpul testelor de conformitate. Dimpotrivă, este o setare implicită care funcționează atât în laborator cât și acasă. Este o funcție inovatoare care se activează automat în momentul în care televizorul a fost instalat acasă și rămâne activă oricând este utilizat modul standard de vizionare. Motion lighting face parte dintr-o serie de funcții dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mândrim cu aceste tehnologii și ne dorim să continuăm să inovăm în acest domeniu, au scris reprezentanții Samsung într-un comunicat transmis Rețeaua de Știri

Acest nou scandal vine în contextul acuzaţiilor din domeniul auto, unde Volkswagen ar fi folosit un software menit să păcălească testele privind emisiile de noxe.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE