Home Social Scandal după moartea interlopului Fane Spoitoru. Cântăreți și afaceriști își cer banii...

La câteva zile de la moartea interlopului Fane Spoitoru, tabloidele din România scriu despre izbucnirea unui scandal pe care familia răposatului va trebui să îl stingă.

Este vorba despre datoriile pe care le-ar fi lăsat în urmă interlopul. Cancan.ro oferă două nume de persoane cunoscute care își cer banii înapoi. Este vorba despre Florin Salam, cântărețul de manele, și afaceristul Manuel Kermany, care deține mai multe localuri în București și organizează anual concursul “Miss Plaja”.

Datoriile au legătură cu localurile “Casa Manelelor”, pe care Ion Titișor, cunoscut drept Fane Spoitoru, le-a deschis în Capitală, dar și în Mamaia.

Localul din București a fost deschis în 2013, în apropiere de mall Vitan, în locul unui fost restaurant deținut de Manuel Kemany. Ion Titișor nu au fi plătit chiria și s-ar fi strâns datorii de 100.000 de euro.

“Vreau să se liniştească apele şi apoi, după înmormântare, să am o discuţie cu doamna Lenuţa (n.n. – nevasta interlopului). Eu cu Fane Spoitoru am bătut palma şi el mi-a rămas dator cu 100.000 de euro. Am acte care dovedesc asta. Când vor face succesiunea, vreau să mi se plătească şi mie banii”, a declarat italianul Manuel Kermany pentru CANCAN.

fane spoitoru si sotia elena

Fane Spoitoru și soția sa, Elena, la Casa Manelelor. Sursa foto: Cancan.ro

În Casa Manelelor, cântărețul Florin Salam ar fi vrut să devină, din invitat, partener. Și ar fi vrut să intre în afacere cu Fane Spoitoru pentru localul deschis la malul mării. Conform sursei citate, Salam i-ar fi oferit interlopului 40.000  de euro, dar ulterior Fane Spoitoru s-a răzgândit și nu l-ar mai fi acceptat pe cântăreț în afacere. I-ar fi promis că îi returnează banii, dar nu s-ar fi întâmplat asta.

De altfel, jurnaliștii de la Cancan mai scriu că interlopul ar fi avut datorii la multe persoane. Și cel mai probabil numele acestora vor fi făcute publice în curând.

Viața și moartea lui Fane Spoitoru

Ion Titișor a murit joi într-o clinică din Israel, din cauza unei comoții cerebrale. Acesta a devenit cunoscut încă din anii ’90, când a tăiat mâna unui polițist cu sabia.

Era vara anului 1992, iar în urma unui scandal izbucnit în fata fostei discoteci Vox Maris din Bucuresti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe politistul Nelu Florea. Pentru a putea fi oprit, polițistul a fost nevoit să tragă, iar Fane Spoitoru a fost și el împușcat.

Procesul interlopului a fost unul controversat și intens mediatizat. Spoitoru a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, însă, la un an de la incident, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea judecarii procesului, pentru că Titișor era foarte bolnav și nu ar fi putut să se prezinte la judecată.

În perioada în care procesul a fost înghețat, Spoitoru a continuat să comită infracțiuni. Avea un clan pe care îl stăpânea în București și care a fost învinuit pentru multe tâlhării, în acei ani. În 1995, Spoitoru a fost arestat din nou și, un an mai târziu, din nou eliberat, tot din motive medicale.

Sub pretextul unei internări la Spitalul Fundeni, interlopul a reușit să fugă din țară și s-a refugiat în Canada. Totuși, judecătorii au decis să îl condamne în lipsă la 9 ani de închisoare pentru încercarea de asasinare a polițistului Nelu Florea.

Abia în anul 2000, autoritățile române au reușit să-l captureze pe Fane Spoitoru. Trei ani mai târziu, în 2003, Spoitoru era din nou eliberat, de data aceasta sub control judiciar.

Interlopul a murit la vârsta de 57 de ani, iar apropiații i-au pregătit o ceremonie grandioasă de rămas-bun. Peste 1000 de oameni sunt așteptați la o bază sportivă din Cernica, lângă București, să-l conducă pe ultimul drum. Est numit “regele” sau “legenda României”, iar maneliștii i-au dedicat mai multe melodii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE