Home Politică Fiică de bulibaşă, demisie cu scandal. “Mi s-a spus că sunt prea...

varga, consilier etnie roma

Un scandal cu acuzații de discriminare a izbucnit la vârful Guvernului Cioloș. Consilierul de stat Dana Varga îl acuză pe șeful Cancelariei premierului Cioloș, Dragoș Tudorache că a dat-o afară pe motiv că este de etnie romă.

M-a dat afară după ce am depus o cerere de concediu. Mi-a cerut demisia pentru faptul că suntem prea mulți romi în Guvern. De fapt el a spus că sunt prea mulți țigani și nu prezentăm încredere. Am fost în concediu până pe 13 ianuarie, iar pe 14 mi-am scris demisia. Nu mi s-a reproșat nimic legat de activitatea mea profesională. Mi s-a spus că e un guvern tehnocrat și fiecare își aduce oamenii lui, a declarat Dana Varga la Antena 3.

Dana Varga, consilierul lui Tăriceanu pe probleme legate de etnia romă

Dana Varga a fost numită de Victor Ponta consilier în Cancelaria premierului pe 22 ianuarie 2015, după ce fusese și consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu pe problemele romilor, în perioada când actualul șef al Senatului era prim-ministru.

Dana Varga este fiica lui Rudi Varga, bulibașa din Gilău, cel care a ajuns cunoscut după ce a devenit primul rom care a dat statul în judecată pentru recuperarea aurului confiscat de către comuniști.

După un proces care a durat mai mulți ani, el a obligat Banca Națională să-i restituie nu mai puțin de 8 kilograme de aur, din cele peste 13 kilograme pe care le ceruse inițial.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE