Home Politică VIDEO Scandal uriaş în plenul Camerei Deputaţilor. PNL şi USR cer demisia...

Sursa Foto: captură Antena 3

Zeci de parlamentari ai PNL şi USR au protestat, miercuri, în plenul parlamentului faţă de decizia Guvernului de a adopta OUG privind modificarea Codului Penal şi proiectele de lege privind graţierea şi eliberările condiţionate.

Deputaţii din cele două partide au întrerupt şedinţa plenului, mergând în faţa sălii cu panouri pe care se puteau citi mesaje precum “Ruşine” sau “Demisia”.

După terminarea şedinţei, deputaţii USR au mers din nou la prezidiu, afirmând că sunt hotărâţi să nu plece din clădirea Parlamentului.

În timpul plenului, mai mulţi tineri au protestat şi în faţa sălii de şedinţă, cerând abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, scrie Agerpres.

Tinerii au afişat un banner inscripţionat cu mesajul ‘Refuz acest abuz’ şi au scandat lozinci împotriva PSD şi a liderului Liviu Dragnea. ‘DNA să vină să vă ia!’ – au strigat protestatarii la uşa sălii de şedinţă.

Ei au declarat că Dragnea este ‘principalul beneficiar’ al ordonanţei de modificare a legislaţiei penale şi au respins ideea ca acest act normativ să fie supus eventual dezbaterii parlamentare, afirmând că singura formulă acceptabilă este abrogarea ordonanţei de urgenţă.

Au legalizat hoţia din banii publici, au dat drumul să se fure din banii publici pentru următorii patru ani, oamenii lor sunt la putere, practic e legal să se fure, dar numai de către ei, a spus o tânără protestatară.

Aceasta a adăugat că vor ieşi în stradă în fiecare zi şi în fiecare seară până se abrogă ordonanţa.

Nu trebuie să se ajungă cu niciun proiect de lege asemănător în Parlament, pur şi simplu ordonanţele trebuie abrogate, a afirmat un tânăr.

Tinerii au intrat în Parlament la invitaţia USR, după cum a declarat unul dintre aceştia, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE