Home Politică Scandalul Şova revine. Război între Tăriceanu şi PNL

Sursa foto: Facebook

Senatul trimite Curţii Constituţionale un punct de vedere prin care solicită respingerea contestaţiei PNL faţă de hotărârea referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

“Biroul permanent a trimis un punct de vedere prin care solicită respingerea contestaţiei PNL”, a declarat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD).

Conducerea Senatului şi-a însuşit, practic, un raport al Comisiei Juridice în acest sens, după ce CCR a cerut poziţia oficială a aleşilor pe această temă. La rândul lor, liberalii au reacţionat şi susţin că decizia nu poate fi considerată ca reprezentând opinia întregii conduceri a Senatului.

“Faptul că majoritatea controlată de PSD a reuşit să impună votarea în Biroul permanent a unui punct de vedere prin care motivele invocate de către PNL în sesizarea Curţii Constituţionale sunt apreciate ca fiind nerelevante nu înseamnă că poziţia aprobată în cadrul forului de conducere al Senatului reprezintă poziţia Biroului permanent în ansamblul său”, scriu liberalii într-un comunicat.

Curtea Constituţională va judeca pe 6 mai contestaţia PNL tema adoptării de către Senat a hotărârii prin care se respinge cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova.

Sursa foto: Facebook

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE