Home Eveniment Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională, după ce Curtea Supremă...

sebastian ghiţă
Sursa Foto: reporterntv.ro

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională după ce Curtea Supremă a decis joi înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul acestuia.

Ghiţă a fost căutat de poliţie la domiciliul său, dar şi la cel al socrilor.

Sebastian Ghiţă a fost deja inclus pe site-ul Poliţiei Române, la capitolul Urmăriţi, la scurt timp după emiterea mandatului.

În cazul în care Sebastian Ghiţă nu va fi găsit în ţară, următorul pas care poate fi făcut fiind cererea unui mandat pentru căutarea sa şi în alte state.

În sala de judecată, Direcţia Naţională Anticorupţie a avut o primă reacţie la dezvăluirile făcute de acesta, prin înregistrările difuzate la postul de televiziune pe care îl controlează.

Există date şi indicii că a fugit şi s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Era supravegheat de trupe speciale, dar a reuşit să se ascundă. Dispariţia a fost premeditată, acest fapt reiese din înregistrările difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiţă, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane, a susţinut procurorul DNA la Curtea Supremă, înainte ca judecătorii să emită mandatul de arestare.

Ghiţă a fost văzut pentru ultima oară pe 19 decembrie, la un eveniment al SRI, la care acesta a fost chemat în calitate de fost membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului.

Mai mulţi dintre colegii săi au povestit că acesta s-a comportat normal, s-a întreţinut cu o parte a celor prezenţi, fără să stea de vorbă însă cu vreunul dintre şefii SRI.

De acolo, Sebastian Ghiţă a plecat spre locuinţa sa din Ploieşti. Era filat însă de câteva zile, însă echipajul de supraveghere l-a pierdut pe DN1, după ce şoferul fostului parlamentar a călcat până la fund pedala de acceleraţie.

Autoturismul a fost apoi găsit în curtea casei lui Ghiţă, din cartierul ploieştean Albert. Cei din echipa de supraveghere au presupus că acesta s-a culcat, drept urmare nu au raportat că acesta ar fi dispărut.

A doua zi însă, marţi, Sebastian Ghiţă era chemat la sediul Poliţiei Prahova. Nu a mai ajuns, iar poliţiştii i-au anunţat şi pe cei de la DNA de dispariţia politicianului.

De aici s-a pus în mişcare întreaga acţiune de căutare, care a vizat inclusiv locuinţe ale rudelor şi apropiaţilor acestuia.

Şoferul maşinii a fost audiat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cei de la Urmăriri încercând să afle cât mai multe informaţii despre fuga fostului deputat.

Ghiţă avea, printre măsurile preventive impuse de DNA, interdicţia de a părăsi ţara, iar până la acest moment nu se ştie dacă acesta a trecut frontiera.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

Foloseste adresa de email pentru lasa un comentariu

SĂNĂTATE