Home Eveniment Sebastian Ghiţă, căutat de poliţie în tot judeţul Prahova. DNA a emis...

sebastian ghiţă
Sursa Foto: reporterntv.ro

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat de poliţişti pe raza întregului judeţ Prahova, au anunţat miercuri reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, citaţi de Agerpres.

Acţiunea de căutare a fost declanşată după ce pe numele acestuia DNA Ploieşti a emis un mandat de aducere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Marian Popescu, a declarat că pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis de procurorii DNA Ploieşti un mandat de aducere, iar IJP Prahova ‘desfăşoară întreaga gamă de activităţi pentru punerea în executare a mandatului‘.

Totodată, Popescu a precizat că Ghiţă este căutat în tot judeţul.

Sebastian Ghiţă a fost chemat, la ora 12:00, la sediul DNA, însă acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citaţiei, în dosarul Ponta-Blair.

La DNA au venit însă doar avocaţii săi, care au refuzat să facă declaraţii în faţa presei, precizează Agerpres.

În dosarul Tony Blair, procurorii susţin că Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, se preciza într-un comunicat al DNA, la acea dată.

Conform sursei citate, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi.

În acest scop, Ponta Victor, împreună cu Ghiţă Sebastian, i-a solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte, spun anchetatorii.

Potrivit acestora, Sebastian Ghiţă a fost confirmat de către Victor Ponta, în calitate de preşedinte al partidului, drept candidat într-un colegiu din judeţul Prahova, după primirea celor 220.00 de euro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE