Home Eveniment Sebastian Ghiţă face noi dezvăluiri. Cum ar fi fost Ponta şantajat să...

acoperiti

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia a fost emis joi un mandat de urmărire naţională, a dat publicităţii, la televiziunea pe care o controlează, o nouă înregistrare în care face acuzaţii grave la adresa Laurei Codruţa Kovesi şi a adjunctului SRI, Florian Coldea.

Ghiţă susţine că Ponta a fost nevoit să o propună pe Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA, fiina şantajat în acest sens de către Florian Coldea.

În faţa mea, Coldea i-a (lui Ponta, n.r.) că dacă nu o va numi pe Kovesi la DNA, vizita pe care Ponta o avea programată în Statele Unite ale Americii pentru a se întâlni cu Biden sau Obama va fi anulată. Mai mult decât atât, lui Ponta i-a spus că anunţul referitor la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar asta îl va distruge. Aceste lucruri pot fi confirmate de Ponta. Elena Udrea, Ion Cristoiu sau chiar de Traian Băsescu, afirmă Ghiţă în înregistrarea difuzată de RTV.

În înregistrare, Ghiţă spune că a ajuns să fie implicat în acest scandal ca urmare a relaţiilor de prietenie pe care le avea, în acea vreme, cu Coldea şi Kovesi.

Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.  În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietensc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri, mai spune acesta.

Fostul deputat susţine, de asemenea, că Victor Ponta i-ar fi avertizat, atât pe el, cât şi pe Elena Udrea, că Laura Codruţa Kovesi va instrumenta dosare penale pe numele lor.

Ponta ne spusese, Elenei Udrea şi mie, la întâlnirea pe care am avut-o la biroul său “eu o să o propun, dar am o părere proastă despre Kovesi. Sunt convins că va executa ordinele celor de afară şi ne va face dosare tuturor. Pe voi doi vă va aresta primii”. Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruţa Kovesi a încercat să-i înlăture din viaţa publică pe toţi cei care, într-un fel sau în altul au ajutat-o, mai afirmă acesta.

Înregistrarea difuzată joi este cea de-a cincea apărută în spaţiul public după dispariţia lui Sebastian Ghiţă.

Şi în celelalte, Ghiţă face acuzaţii extrem de dure, în special la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a adjunctului SRI, Florian Coldea, care ar fi instrumentat ilegal mai multe cauze penale, printre care dosarul Realitatea Media, în care însuşi Ghiţă era denunţător, sau alte dosare care vizează patroni de presă.

Într-una dintre apariţii, Ghiţă a dat publicităţii o înregistrare cu Traian Băsescu, în care fostul preşedinte vorbeşte despre măsluirea condamnării lui Dan Voiculescu. În cazul acestei din urmă înregistrări, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other