Home Extern Șeful spionajului american, ținta unui hacker

hacker

Șeful spionajului american, James Clapper, a fost ținta unui atac cibernetic. Un hacker a reuşit să preia controlul căsuţei mailului şi contului telefonic personale ale lui James Clapper, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA.

Potrivit site-ului Motherboard, citat de NBC News, piratul informatic a reuşit să găsească parola de acces la contul lui James Clapper de la Verizon, furnizorul de acces telefonic şi de internet pentru domiciliul său.

Hackerul a reuşit să deturneze apelurile primite de Clapper către o organizaţie de apărare a drepturilor palestinienilor cu sediul în California, Free Palestine Movement. De asemenea, el a reuşit să spargă contul de mesagerie Yahoo! folosit de soţia lui James Clapper.

Cabinetul lui Clapper a confirmat piratarea şi a precizat că a alertat autorităţile în speranța că îl vor prinde pe hacker.

Suntem la curent cu acest caz. L-am sesizat autorităţilor competente, a declarat Brian Hale, purtătorul de cuvânt al Comunităţii Naţionale de Informaţii.

În octombrie, șeful CIA a fost și el ținta unui hacker

Piratul informatic, care foloseşte pseudonimul Cracka, face parte dintr-un grup deja implicat în piratarea adresei private de e-mail a directorului CIA, John Brennan.

Brennan a confirmat atunci că un hacker i-a spart contul de e-mail personal și a publicat date sensibile, inclusiv lista sa de contacte și numărul de asigurare socială a soției sale. 

Însă în afară de aceste date din calculatorului lui Brennan au fost scoase și documente secrete care au fost publicate de Wikileaks. Acestea erau însă din anii 2007 şi 2009, înainte ca, John Brennan să fie numit în fruntea CIA.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE