Home Politică Senatoarea-balerină, lăsată liberă după o noapte după gratii

Senatoarea Doina Tudor rămâne sub control judiciar, a decis Curtea Supremă, care a respins cererea de arestare formulată de DNA pe numele acesteia.

Doina Tudor a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către procurorii DNA, dar anchetatorii au decis să o ducă abia a doua zi la instanţă.

Senatoarea PNL este acuzată de complicitate la luare de mită. Practic, l-ar fi ajutat pe fostul ei soţ să încaseze două tranşe din mita de 300.000 de euro de la o firmă de asigurări pe care George Daniel Tudor o verifica, în calitatea sa de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară la acea vreme.

Doina Tudor a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA.

Reporter: Cum e doamna senator?
Doina Tudor: E ok!
Reporter: Veţi trece uşor peste acest moment, al încătuşării?
Doina Tudor: Cu siguranţă!
Reporter: Pe ce soluţie mizaţi la instanţă?
Doina Tudor: Pe nevinovăţie!

Miercuri, colegii ei senatori au decis să avizeze cererile de reţinere şi arestare preventivă. Însă, după ce a fost reţinută, aceasta va fi dusă abia vineri în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care vor decide dacă va rămâne după gratii 30 de zile. Teoretic, şansele de arestare sunt mici, ţinând cont că este complice, iar un alt judecător a decis ca soţul ei, care ar fi încasat mita şi este pionul principal din anchetă, să fie cercetat în arest la domiciliu.

Doina Tudor s-a apărat şi a spus că nu a intermediat mita, pentru că în perioada în care procurorii o acuză că a cărat banii pentru fostul ei soţ nu se afla în ţară. S-ar fi aflat în Statele Unite ale Americii, fiind de altfel în relaţii deloc prietenoase cu soţul ei, despre care aflase că o înşelase, trădase şi minţise, cum ea a povestit cu amănunte la ieşirea de la întâlnirea cu procurorii. 

După ce magistraţii au început ancheta, în mai multe redacţii a apărut o notă CNSAS care spune că Doina Tudor, fostă Stavarus, ar fi fost racolată de Securitate, în anii ’80, pentru a fi informator. Aceasta lucra ca balerină în mai multe cluburi din Bucureşti şi ar fi avut misiunea să raporteze despre străinii care frecventau barurile. Însă, aceasta ar fi folosit informaţiile în scop personal şi astfel ar fi ajuns chiar ea să fie urmărită de Securitate.

Doina Tudor a apărut şi într-un videoclip al Angelei Similea, pentru piesa “Eu”.  Senatoarea este prima femeie care apare în filmuleţul înregistrat de TVR şi postat pe Youtube.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE